Власників сімейних (родинних) ферм Волині навчають ефективним методам ведення господарства

Власників сімейних (родинних) ферм Волині навчають ефективним методам ведення господарства

14.02.14 20:19 0 1020
Власників сімейних (родинних) ферм Волині навчають ефективним методам ведення господарства. у селі Березолуки Рожищенского району відбувся черговий етап занять для господарів з Березолуківської, Доросинівської та Залісцівської сільських рад.

З господарями зустрівся заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, який розповів про сучасні напрацювання в галузі агропромислового розвитку.

Зокрема, він поінформував людей, що всі місцеві програми підтримки АПК знову запрацюють на повну силу, однак для цього необхідно прийняти обласний бюджет.

На їх втілення в проекті головного фінансового документа закладено 14 млн грн.

«Всі дотації, які ми виплачуємо вже чотири роки поспіль, господарі отримуватимуть й надалі. Це: за посів жита, утримання трьох і більше корів, залуження пасовищ, компенсація за придбані доїльні апарати або сільськогосподарську техніку. Пропонуємо облаштовувати міні-доїльні зали та інші. Коштів достатньо», - зазначив він.

За словами заступника голови облдержадміністрації, в регіоні з 2010 року надається значна підтримка сільським жителям, які започаткували власну справу. «Малий аграрний бізнес – це зайнятість населення та нові робочі місця», - підкреслив Віталій Карпюк.

Він також наголосив на важливості селекційно-племінної роботи: «Хороша порода, - це збільшення надоїв молока та підвищення якості продукції тваринництва».

Господарі запропонували створити на Волині Асоціацію сімейних (родинних) ферм.

Ворончинській сільській раді вручили сертифікат на створення громадського пасовища за кошти обласного бюджету. Подякою голови обласної державної адміністрації нагороджено Переспівського сільського голову Зіновію Пархомчук за хорошу роботу в 2013 році.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Зуби для ковшів

КОМЕНТАРІ