У Волинській області влада, роботодавці та профспілки й надалі працюватимуть для розвитку господарського комплексу краю

У Волинській області влада, роботодавці та профспілки й надалі працюватимуть для розвитку господарського комплексу краю

14.02.14 15:12 0 683
Учасники засідання регіональної тристоронньої соціально-економічної ради, яке відбулося обговорювали підсумки роботи в минулому році та плани на 2014-й.

Як поінформували доповідачі, упродовж 2013 року облдержадміністрацією було реалізовано більшість прийнятих нею зобов’язань щодо виконання Територіальної Угоди між ОДА, обласним об’єднанням організацій роботодавців та федерацією профспілок області. Зокрема, завдяки сприятливому бізнес-клімату в регіоні, відбувся приріст виробництва у промисловості та сільському господарстві.

Область нині перебуває на 6 місці серед регіонів України з найнижчим індексом споживчих цін. Минулоріч створено понад 18 тис робочих місць. За темпами росту заробітної плати регіон у колі лідерів. А середній її розмір нині становить 2580 грн.

Голова правління обласного об'єднання організацій роботодавців Володимир Цибульский розповів, що завдяки налагодженій співпраці в області значно покращився інвестиційний клімат, а бізнес, який працює не порушуючи чинного законодавства мають хороше порозуміння управлінськими структурами краю. Зокрема, все більше підприємств Волині є у “зеленому коридорі” відшкодування ПДВ. Більше того, минулоріч в автоматичному режимі на рахунки підприємств надійшло 223 млн грн цих платежів, а загалом по області — 448 млн грн.

Загалом же, сторони погодилися, що першочерговим завданням соціального діалогу і надалі залишається удосконалення економічних, виробничих, соціальних та трудових стосунків. Це потрібно для покращення результативності виробництва, підвищення заробітної плати. Важливим є і дотримання прав працівників щодо своєчасної і повної оплати праці, соціального страхування, охорони, умов та режиму роботи.

Довідково: у 2013 році індекс промислової продукції до 2012 року склав 103%.

Торік промислові підприємства області реалізували продукції на суму 9,2 млрд грн.

У 2013 році впроваджено 11120 енергозберігаючих заходів, на реалізацію яких використано 140 млн грн. Енергозберігаючі заходи здійснювалися у промисловості, житлово-комунальному господарстві, сільськогосподарському комплексі, бюджетній сфері.

За темпами та обсягами виробництва с/г продукції на одного жителя область займає 13 місце в державі. Обсяги виробництва с/г продукції в усіх категоріях господарств області сягнули 6343,3 млн грн. Сільгосптоваровиробники уклали форвардні контракти на реалізацію 34,7 тис. тонн продовольчого зерна до державного інтервенційного фонду на загальну суму 61,4 млн грн.

З державного бюджету по програмах підтримки АПК області у 2013 році надійшло 80,4 млн грн, з місцевих - 18,4 млн грн.

За січень-вересень минулого року в економіку області іноземними інвесторами вкладено 2597,8 тис дол. США прямих інвестицій

У рамках реформування системи надання адміністративних послуг протягом 2013 року створені ЦНАПи в 4-ох містах обласного значення та 16 районах. З початку відкриття ними надано близько 33 тис. адмінпослуг суб’єктам звернень.

Індекс споживчих цін за січень - грудень 2013 року по області становив 99,7% (в Україні – 100,5%). Волинь перебуває на 6 місці серед регіонів України, в яких індекс споживчих цін є найнижчим.

Відповідно до Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки в області створено 14 центрів первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД). У процесі їх створення розширюється мережа амбулаторій, як структурних підрозділів.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ