Олександр Башкаленко: Підтримуватимемо афганців й надалі. Тим більше, цього року їм буде ще більш посилена увага, адже 2014-й проголошений Роком учасників бойових дій на територіях інших держав

Олександр Башкаленко: Підтримуватимемо афганців й надалі. Тим більше, цього року їм буде ще більш посилена увага, адже 2014-й проголошений Роком учасників бойових дій на територіях інших держав

14.02.14 18:27 0 916
По усій країні з 2011 року розпочалося фінансування державної програми з придбання житла для афганців. Так, волинським воїнам-інтернаціоналістам за цей час ми придбали 9 квартир. Про це голова облдержадміністрації Олександр Башкаленко зазначив під час відкриття виставки архівних документальних матеріалів «Біль Афганістану», яку розгорнуто в читальній залі Держархіву в області і діятиме до 28 лютого ц.р.

«Підтримуватимемо афганців й надалі. Тим більше, цього року їм буде ще більш посилена увага, адже 2014-й проголошений Роком учасників бойових дій на територіях інших держав. Це свідчить про увагу Глави держави до учасників локальних війн та військових конфліктів, а передусім – до ветеранів-афганців», - зауважив він.

«Я сам військовий і знаю, де б не виконував свій обов’язок український солдат, він завжди вирізнявся почуттям обов’язку і військовою доблестю. Так було і у ті часи, коли СРСР вирішив направити «обмежений військовий контингент» в Афганістан. І тепер наше завдання – віддати борг воїнам-інтернаціоналістами, забезпечити їм посилену вагу та повагу», - сказав Олександр Башкаленко.

Тільки з Волині проходили службу на чужій землі 2330 чоловік, з них 70 — загинули, троє пропали безвісти, 110 повернулися додому інвалідами.

« нам не потрібно багато говорити, а робити все для того, щоб такого ніколи не повторилося. Просто сприяти воїнам-афганцям. Зокрема, у проекті обласного бюджету закладені кошти на їх підтримку. Знову передбачені кошти з державної казни їм на купівлю житла. Продовжимо будівництво бази відпочинку біля озера Світязь для спілки воїнів-інтернаціоналістів. Зараз головне відкинути всі політичні амбіції і якнайшвидше прийняти обласний бюджет», - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

На виставці «Біль Афганістану» в Держархіві Волинської області вперше представлено копії матеріалів з фондів центральних державних архівів.

У Волинські області проживає понад 44 тисячі ветеранів війни. Серед них: 2795 інвалідів війни та 4858 учасників бойових дій, з яких 3100 – воїни-афганці.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ