У Волинській області поділяючи біль з Афганістаном

У Волинській області поділяючи біль з Афганістаном

14.02.14 20:02 0 1030
Минуле століття….. Для одних це давно минулий час, а для інших - болючі спогади, які до цього часу ятрять душу.

Афганістан… Наближаючись до пам’ятної дати - Дня виводу радянських військ із Афганістану, мимоволі приходять спогади. Це день радості та смутку, печалі та спогадів, змішаних почуттів. Скільки горя та сліз принесла чужа війна в українські родини, скільки молодих дужих хлопців не повернулись додому. А той, хто пройшов через це горнило війни, є учасником бойових дій. Люди мужні, загартовані війною і донині серед нас.

Одним із учасників бойових дій в Афганістані, який донині трудиться на ниві цивільного захисту, є викладач Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області Сергій Якович Клименко.

Серпень 1984 року. Старший лейтенант Сергій Клименко - командир взводу, який виконує інтернаціональний обов’язок у сусідній з Радянським Союзом державі. Чужі звичаї, мова, клімат і нелегке завдання – забезпечення паливно-мастильними матеріалами армію у складі 276-ої трубопровідної бригади в Пулі-Хумрі. Географію цієї країни Сергій Якович вивчав в ході проведення бойових дій з 1984 по 1986 рр.: Чарикар, Баграм… Можливо, були б і ще міста та райони, якби не поранення: прокладаючи трубопровід з паливним матеріалом і добираючись до місця дислокації на БТРі, він підірвався на міні.

Довгі місяці лікування повернули Сергія Яковича до строю, але не вилікували тої душевної болі та не стерли спогади, що до цього часу нагадують про товаришів, які загинули та отримали каліцтва; за молодість, втрачену на лінії бойових дій. Поділяючи біль з Афганістаном, він не став іншим, можливо ще більш терпимим до людей.

Нині свій досвід підполковник Клименко передає колегам і молоді, заряджає всіх своїм нестримним оптимізмом та бадьорістю.

У ДСНС у Волинській області,

НМЦ ЦЗ та БЖД Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Андрій Буй: "Історія ...
Наступна новина: Власників сімейних ...

КОМЕНТАРІ