Суд тимчасово усунув від виконання обов'язків новообране опозиційне керівництво Володимир-Волинської райради

Суд тимчасово усунув від виконання обов'язків новообране опозиційне керівництво Володимир-Волинської райради

14.02.14 18:45 0 1007
10 лютого 2014 року Волинський окружний адміністративний суд задовольнив клопотання Володимир-Волинського міжрайонного прокурора у справі про визнання протиправними дій районної ради щодо скликання та проведення 29 січня 2014 року сесії районної ради. На тому засіданні було обрано нове опозиційне керівництво Володимир-Волинської райради. Її головою став депутат райради Андрій Оніщук, а заступником голови свободівець Павло Карпюк.

У клопотанні прокуратура просила зупинити дію рішення районної ради "Про обрання голови районної ради" та "Про обрання заступника голови районної ради", що фактично означає усунення від виконання обов'язків новообраного керівництва Володимир-Волинської райради. Окружний адміністративний суд цілковито задовольнив клопотання прокуратури, обґрунтовуючи це тим, що "оскаржуваними рішеннями Володимир-Волинської районної ради може бути заподіяно шкоди інтересам держави, що полягає в підриві авторитету органів місцевого самоврядування та державної влади в цілому".

Раніше, 7 лютого 2014 року, Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов Володимир-Волинського міжрайонного прокурора, яким визнається протиправним та скасовується розпорядження голови Володимир-Волинської районної ради Степана Слащука про скликання 25 січня 2014 року позачергової сесії. На цій сесії дві третіх депутатського складу таємним голосуванням висловили недовіру голові Володимир-Волинської РДА Валентину Скубі й задовільнили заяву Степана Слащука про добровільну відставку його з посади голови районної ради.

"Усі дії прокуратури та рішення судів підтверджують одне – ці органи правопорядку не на боці народу. Якщо депутати районної ради відправляють у відставку керівництво і обирають нове, то вони вчинять законно! Тепер суди скасовують волю територіальних громад і відміняють сесії. Тим самим позбавляють депутатів наданого їм законом права обирати владу в районі. Як можна одним розчерком пера скасувати сесію, яка тривала майже вісім годин? У правовій державі так не робиться, інтереси територіальних громад мають бути понад усе. Такі судові рішення вкотре підривають авторитет державної влади і призводять до ще більшої дестабілізації та радикалізації суспільства, що неминуче призведе до фатальних наслідків. Ніхто не має права зневажати волю народу. Бо влада належить виключно народу України, а не тимчасовій зграї, яка її узурпує. Події, які відбуваються нашій районній раді – це кришталеве відображення подій у столиці, де влада зневажає закон і використовує його виключно у своїх цілях", – прокоментував ситуацію заступник голови Володимир-Волинської районної ради, голова фракції ВО "Свобода" Павло Карпюк.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: ITF Стокгольм. Янчук крокує ...

КОМЕНТАРІ