Світлана Мишковець: «Без обласного бюджету неможливо оздоровити воїнів-інтернаціоналістів, сили яких підірвала афганська війна»

Світлана Мишковець: «Без обласного бюджету неможливо оздоровити воїнів-інтернаціоналістів, сили яких підірвала афганська війна»

14.02.14 19:01 0 977
2014-тий, згідно з президентським указом, оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав. Торік в обласному бюджеті на санаторно-курортне лікування воїнів-інтернаціоналістів виділено 250 тисяч гривень. Про це розповіла директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Мишковець у коментарі програми «Акценти». «За ці кошти афганці оздоровлювалися у місцевих санаторіях: «Пролісок», «Лісова пісня» і «Турія»», - зазначила вона.

«Скільки цього року ветеранів війни, в тому числі воїнів-інтернаціоналістів буде оздоровлено за кошти з обласного бюджету – важко сказати. Бо бюджет досі не прийнятий. Хоча ми обговорювали на комісії питання збільшення видатків на 50 тисяч гривень для ветеранів війни, афганців. Було задекларовано 300 тисяч гривень. Але сказати щось конкретно не можу, бо не знаю, які рішення по бюджету прийме обласна рада. Поки невідомо, коли відбудеться сесійне засідання і чи взагалі захочуть депутати розглядати бюджетне питання», - продовжила вона.

Директор департаменту закликає депутатів все-таки зібратися і прийняти головний фінансовий документ краю. Світлана Мишковець наголошує, що воїни-афганці частіше за інших хворіють і в основному просять гроші на лікування. На жаль, нині вони на таку допомогу, через зволікання деяких обласних обранців, розраховувати не можуть.

До речі, 27,2% звернень, які надійшли до глави держави у рамках проекту «Діалог з країною» протягом лютого минулого року, стосувалися саме соціального захисту. «Тому варто депутатам згадати про громаду, яка їх обирала. Аби не спровокувати у регіоні «соціального вибуху», - наголосила Світлана Мишковець.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ