Учнівське самоврядування міста Луцька в дії

Учнівське самоврядування міста Луцька в дії

14.02.14 18:11 0 1013
На базі Луцького Палацу учнівської молоді відбулося чергове засідання міського учнівського парламенту, на якому були присутні 32 представники – лідери учнівського самоврядування з усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька.

Протягом останніх років в основу роботи органів учнівського самоврядування покладено метод проектної діяльності, який набуває все більшого поширення в практиці навчальних закладів. Зокрема, на засіданні обговорювалось питання щодо реалізації проектів Учнівської Ліги України, які, відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 28.01.2014 № 1/9-77 "Про розвиток учнівського самоврядування", з метою поширення кращого досвіду роботи органів учнівського самоврядування різних рівнів, активізації роботи з педагогами та батьками, сприяння розвитку дитячого та молодіжного лідерського руху в Україні, були напрацьовані в рамках роботи Всеукраїнської Школи управлінської майстерності на Всеукраїнських зборах лідерів учнівського самоврядування протягом 2013 року та ініційовані Всеукраїнською радою старшокласників для впровадження, а саме: "Символіка Учнівської Ліги України", "Під крилом правового захисту" (ІІ етап проекту "Делегати дитячих прав"), "Рух лідер +" та "Здоровішай на здоров'я".

Учні поетапно опрацювали шляхи реалізації проектів, висунули пропозиції щодо залучення до співпраці працівників Луцького міського центру соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді, практичних психологів та соціальних педагогів ЗНЗ міста.

Цікавою виявилась пропозиція присутнього на засіданні Назара Романюка, радника міського голови з молодіжних питань, щодо можливості створення дорадчого консультативного органу при Луцькому міському голові. Учні вносили пропозиції з приводу формування його складу із представників учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів, обговорювали робочі моменти. Загалом, аналізуючи роботу учнівського самоврядування, було відзначено, що за сприяння управління освіти Луцької міської ради педагогічними колективами ЗНЗ міста ведеться системна робота, спрямована на формування соціальної активності та громадянської свідомості молоді через підтримку та розвиток учнівського самоврядування.

Управління освіти Луцької міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Рукавички Алі продадуть за ...

КОМЕНТАРІ