У Волинській області за прокурорського втручання державі повернуто 5 га земель лісогосподарського призначення

У Волинській області за прокурорського втручання державі повернуто 5 га земель лісогосподарського призначення

14.02.14 14:38 0 673
Ковельським міжрайонним прокурором в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації у жовтні 2013 року подано до суду позовну заяву про розірвання договору оренди земельної ділянки лісогосподарського призначення.

У ході прокурорської перевірки встановлено, що Ковельською райдержадміністрацією з громадянином було укладено договір оренди земельної ділянки площею понад 15 га, з якої 5 га вкриті лісовою рослинністю.

Однак, згідно чинного законодавства, надання в користування на умовах оренди земель лісогосподарського призначення не належить до повноважень Ковельської райдержадміністрації.

Окрім того, землі лісового фонду є державною власністю і надаються лише у постійне користування спеціалізованим державним або комунальним лісогосподарським підприємствам, іншим державним і комунальним підприємствам, установам та організаціям, у яких створено спеціалізовані підрозділи, а не фізичним особам на умовах оренди.

Відтак, земельна ділянка площею 5 га, вкрита лісовою рослинністю, не могла бути надана в оренду громадянину.

Рішенням Ковельського міськрайонного суду від 20 січня 2014 року, яке набрало законної сили, позов прокурора задоволено в повному обсязі.

Земельну ділянку лісогосподарського призначення повернуто державі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У РІВНОМУ ПРОВЕДЕНО ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: боротьба ...

КОМЕНТАРІ