В Закарпатській області уряд визначив пріоритети захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій на 2014 рік

В Закарпатській області уряд визначив пріоритети захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій на 2014 рік

14.02.14 19:13 0 990
Кабінет Міністрів України визначив основні завдання та заходи цивільного захисту на поточний рік. Вони спрямовані у першу чергу на підвищення рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також на зниження ризиків їх виникнення. Відповідне розпорядження, підготовлене Державною службою України з надзвичайних ситуацій, було прийняте Урядом на засіданні 12 лютого.

Заплановані завдання передбачають запобігання надзвичайним ситуаціям під час льодоходу, повені та паводків, пожежонебезпечного періоду, перевезення небезпечних вантажів залізничним, повітряним, річковим та морським транспортом, нещасним випадкам на водних об’єктах.

Крім того, у 2014 році триватиме впровадження на об’єктах підвищеної небезпеки автоматизованих систем раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у зонах можливого ураження та персоналу таких об’єктів.

Протягом року будуть проводитися технічна інвентаризація захисних споруд цивільного захисту, перевірки техногенної та пожежної безпеки на підприємствах, в установах та організаціях, протипожежного захисту сільськогосподарських підприємств та їх готовність до зернозбиральної кампанії, а закладів освіти – до навчального року. Також відбуватимуться командно-штабні навчання і тренування за участі місцевих органів виконавчої влади.

Аналогічна робота буде проводитися для забезпечення та здійснення контролю за техногенною і пожежною безпекою арсеналів, складів озброєння, боєприпасів тощо.

«Нарівні з заходами контролю щодо пожежної і техногенної безпеки підприємств та організацій ДСНС України проводитиме масштабну роз‘яснювальну роботу з населенням для навчання основам безпеки життєдіяльності. Люди повинні знати, як діяти в екстремальних ситуаціях – під час пожеж, повеней, землетрусів, ураганів і снігопадах – принаймні до прибуття рятувальників», – зазначив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Василь Стоєцький.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: За торгівлю людськими ...

КОМЕНТАРІ