В Закарпатській області у Перечині відбулася міжвідомча нарада правоохоронців

В Закарпатській області у Перечині відбулася міжвідомча нарада правоохоронців

14.02.14 13:24 0 702
Питання додержання законодавства, спрямованого на запобігання злочинності та профілактику правопорушень серед дітей, попередження насильства в сім’ї та захист прав дітей розглядали на нараді в прокуратурі району начальник перечинської міліції Віктор Ребрей, прокурор Перечинського району Олександр Братюк, керівники служб та відомств району.

Олександр Братюк зазначив, що правоохоронними та державними органами району проведена необхідна організаційна та практична робота з вказаних питань, однак вона є недостатньою і потребує активізації.

В 2013 році спостерігається тенденція росту злочинності в районі серед неповнолітніх. Разом з цим, наголосив Віктор Ребрей, не допущено вчинення розбійних нападів, вбивств, грабежів серед неповнолітніх та малолітніх, кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Слідчими райвідділу міліції 10 кримінальних проваджень відносно неповнолітніх надіслано з обвинувальними актами до суду.

У 2013 році на території Перечинського району мав місце один випадок вчинення насильства в сім’ї, де постраждалими є неповнолітній. Тому кримінальній міліції у справах дітей необхідно посилити профілактичну роботу в підлітковому середовищі. Особлива увага має бути приділена ранній профілактиці правопорушень, виявленню угруповань з антигромадською спрямованістю. А органи державної профілактики зобов’язані, в свою чергу, забезпечити раннє виявлення сімей, де батьки негативно впливають на дітей, втягують їх у пияцтво та злочинну діяльність.

Не менш важливою в аспекті профілактики антисуспільних проявів серед учнівської молоді є роль шкільних психологів та соціальних педагогів. Адже проведення спільної своєчасної та якісної роботи, спрямованої на виховання дітей, вивчення їх психофізичного розвитку, мотивів, якими керуються діти при вчиненні кримінальних чи адміністративних правопорушень, вивчення їх шкідливих звичок, дає змогу в потрібній мірі корегувати поведінку та вчинки наших дітей.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оголошено переможців ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ