В Закарпатській області про права та обов"язки учнів розповідали на засіданні "круглого столу" іршавські правоохоронці

В Закарпатській області про права та обов"язки учнів розповідали на засіданні "круглого столу" іршавські правоохоронці

14.02.14 16:13 0 843
Нещодавно у приміщенні Іршавської райдержадміністрації відбувся «круглий стіл» на тему «Права й обов′язки учнів». Організаторами його виступили правоохоронці Іршавського райвідділу, працівники сектору по взаємодії з правоохоронними органами Іршавської РДА та вчителі Білківської ЗОШ 1-3 ступенів.

Учасниками засідання стали начальник сектору дільничних інспекторів міліції Іршавського райвідділу підполковник Ярослав Тодавчич, головний спеціаліст служби у справах дітей Іршавської РДА Наталія Петканич, директор Іршавського центру соціальних служб, сім′ї та молоді Ірина Вовканич, завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату райдержадміністрації Сергій Жидик та старшокласники Білківської школи.

Засідання відкрив Сергій Жидик, який розповів учням про їх права та обов′язки, при цьому наголосивши, що головний їх обов′язок–це навчатись і відвідувати уроки.

Підполковник Ярослав Тодавчич розповів присутнім про криміногенну ситуацію в підлітковому середовищі на території району та про дітей, які виховуються у неблагополучних сім′ях. Навів реальні приклади з життя, коли батьки постійно вживають спиртні напої, при цьому забуваючи про своїх дітей. Таким чином дорослі не виконують свої обов′язки щодо виховання дітей, не допомагають їм у навчанні, не дбають про те, щоб їхні діти вчасно поїли, відпочили, не контролюють їхнє дозвілля. Внаслідок цього діти стають на злочинний шлях, у ранньому віці вживають спиртні напої, курять, повторюючи долю своїх батьків.

Цю тему продовжила Наталія Петканич, яка розповіла учням про насильство у сім»ї. Наголосила: якщо є такі факти, то дітям не варто терпіти, а слід звертатись до вчителів, фахівців сільських рад із соціальної роботи, до правоохоронців, які завжди у таких випадках можуть надати допомогу. Навела конкретний випадок, коли вітчим згвалтував свою прийомну дочку. Про це знала мати дівчинки, але мовчала, не хотіла зайвого розголосу.

Ірина Вовканич застерегла школярів від необдуманих вчинків, адже один поганий проступок може перекреслити їхню біографію надовго. Надала поради, як не опинитись у ситуаціях ризику, порекомендувала бути обережними під час спілкування у соціальних мережах Інтернету.

У подальшому між запрошеними та школярами зав′язалась справжня дискусія відносно обрання ними майбутньої професії. Правоохоронці запропонували учням вступати до навчальних вузів системи МВС. Наталія Петканич та Ірина Вовканич запропонувала професії інженерів, у яких наразі є потреба. Не обійшли стороною присутні й робітничі професії, такі як слюсар, швачка, повар, електрик, продавець, перукар.

На закінчення зустрічі вчителі Білківської ЗОШ 1-3 ступенів Оксана Михалянич та Маргарита Михайлочко від імені школярів подякували запрошеним за участь у «круглому столі» й підсумували, що на даний час основне завдання всіх школярів–це навчатись і не пропускати уроки без поважних причин.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гривня «плаває» ...
Наступна новина: У Норвегії вперше ...

КОМЕНТАРІ