В Закарпатській області іршавський дільничний Михайло Цогла 11 років обслуговує одну дільницю

В Закарпатській області іршавський дільничний Михайло Цогла 11 років обслуговує одну дільницю

14.02.14 15:10 0 848
Старший дільничний інспектор Іршавського районного відділу міліції майор Михайло Цогла обслуговує населені пункти Загатянської сільської ради більше 11 років. Він також надає допомогу дільничним інспектором сіл Чорний Потік та Брід.

На його дільниці обслуговування проживає 3647 громадян. Села Климовиця, Кобалевиця, Івашковиця, Дуби мають гірський статус і знаходяться від райцентру на відстані близько 25 км. Населені пункти межують з Мукачівським та Свалявським районом, що надає дільничному зайвих клопотів.

-Одним із перших завдань дільничного є профілактична робота,–розповідає Михайло Цогла.-Від цього залежить правопорядок на дільниці. Потрібно знати жителів кожного двору, цікавитись їх проблемами, допомагати в разі біди.

Сам Михайло добре знає практично всіх людей на своїй дільниці, адже сам звідти родом, народився у сусідньому селі. Дільничний не пройде мимо п′яного, тут же проведе з ним бесіду виховного характеру. Розбирається і з конфліктними сусідами, які не можуть щось поділити між собою.

У селі Підгірне є Національний природний парк «Зачарований край», в якому держава оберігає праліси з оленями, косулями, дикими котами, кабанами та «червонокнижними» рослинами на кшталт росички. Дільничні інспектори Михайло Цогла та Олександр Канчій разом з працівниками Великодільського лісництва організовують рейди по виявленню незаконних порубок лісу, щоб зберегти місцеву флору і фауну від зловмисників. Минулого року Михайло Цогла затримав браконьєрів, які у місцевій річці виловлювали форель у період нересту.

Якось в селі Загаття на сам Великдень дільничний Цогла виявив 65-річного самотнього дідуся мертвим із явними ознаками насилля. Дідусь у селі ні з ким не конфліктував, був бажаним гостем в односельчан. Михайло Цогла до приїзду слідчо-оперативної групи сам розпочав пошуки вбивць. У першу чергу розпочав із молодиків, які вештались по селу, ніде не працюючи. В поле зору міліціонера потрапив 23-річний парубок, у якого на рукаві кофти помітив плями крові. У подальшому з′ясував, що саме цей парубок разом із неповнолітнім пішли до дідуся за пенсією, яку він, за їхньою інформацією, повинен був отримати. Однак як тільки вони не били та не катували дідуся, та він їм нічого не зміг дати, бо пенсію ще не отримав... Нещасний дідусь помер, а вбивці забрали різний непотріб із його будинку, горіхи, і з місця пригоди зникли. Завдячуючи вмілим діям дільничного, вбивць викрили й засудили.

На рахунку майора Цогли багато розкритих крадіжок, одна з них із місцевого колгоспу, де зловмисники розібрали приміщення і буквально по цеглині винесли за межі території колгоспу. Але як вони не ховали докази, дільничний все рівно виявив крадіїв.

Не секрет, що майже у кожному населеному пункті досить часто трапляються факти хуліганства, особливо під час свят. Горілка нерідко призводять до грубого порушення громадського порядку у кафе, барах та ресторанах. Таким чином робота розважальних закладів припиняється, й відпочинок відвідувачів на цьому закінчується.

-Наш дільничний Михайло Цогла завжди знаходиться поруч із селянами,-каже сільський голова Іван Бідзіля.–Він і вдень, і вночі завжди на своєму посту. На прийомі громадян, які він проводить, люди до нього звертаються, і є відчутні результати. На території нашої сільської ради рідко трапляються надзвичайні події, і в цьому немала заслуга дільничного.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ