Сергій Арбузов: Агросектор збереже лідируючі позиції у наповненні Держбюджету

Сергій Арбузов: Агросектор збереже лідируючі позиції у наповненні Держбюджету

14.02.14 12:24 0 673
Агропромисловий комплекс в 2014 році збереже лідируючі позиції в наповненні Державного бюджету та притоку валютної виручки в Україну. Про це заявив виконувач обов’язків Прем’єр-міністра України Сергій Арбузов.

«У цьому році ми очікуємо валовий збір зернових в обсязі понад 62 мільйонів тонн, що майже дорівнює минулорічному рекордному урожаю. Водночас світова кон’юнктура дає всі підстави сподіватись на корекцію цін на зернові у бік збільшення. Тобто за результатами року агросектор має всі можливості для збереження лідируючих позицій в наповненні Держбюджету та притоку валютної виручки в Україну», - відзначив в.о. Прем’єр-міністра.

За словами Сергія Арбузова, попри відлигу, нинішній стан озимих знаходиться у задовільному стані.

У цілому, на думку Глави Уряду, погодні умови цієї зими сприятимуть хорошій врожайності.

У зв’язку з цим він наголосив на необхідності забезпечення аграріїв технікою, паливно-мастильними матеріалами, засобами захисту рослин та добривами для підготовки до весняно-польових робіт.

«Зниження ціни на газ має позитивно вплинути на ціну мінеральних добрив, а також сприяти відновленню роботи хімзаводів. У цьому році Уряд планує закупити через Аграрний фонд близько 60 тисяч тонн добрив. Сподіваюсь, що їх ціна не перевищуватиме 3360 гривень за тонну», - додав Арбузов.

В.о. Прем’єр-міністра зазначив, що Уряд нині працює над залученням додаткових коштів від американського Ексімбанку НАК «Украгролізинг» для забезпечення аграріїв доступною технікою.

Оцінюючи експортні перспективи продукції АПК, Сергій Арбузов зазначив, що у цьому році Україна розширить географію ринків її збуту.

За його словами, у 2014 році активізується експорт в азійському напрямі, зокрема на нові для вітчизняних аграріїв ринки Японії, Південної Кореї, Китаю.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді міліціонери ...
Наступна новина: На Тернопіллі ліквідовано ...

КОМЕНТАРІ