В Івано-Франківській області правоохоронцям знадобилось менше доби, аби розшукати вбивцю пенсіонера

В Івано-Франківській області правоохоронцям знадобилось менше доби, аби розшукати вбивцю пенсіонера

14.02.14 17:10 0 986
Учора до Городенківського РВ УМВС звернувся 46-річний житель одного із сіл району та повідомив, що у житловому будинку він виявив тіло свого дядька з тілесними ушкодженнями.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група на чолі з начальником УМВС Василем Феликом. Під час попереднього огляду на тілі 90-річного господаря будинку було виявлено численні тілесні ушкодження.

Під час подворового обходу співробітники міліції опитали ймовірних свідків та встановили коло осіб, з якими останнім часом спілкувався загиблий. Відтак, у скоєному правоохоронці запідозрили 26-річного раніше судимого односельчанина загиблого. Навідавшись до помешкання чоловіка, міліціонери виявили при ньому значну суму грошей.

Правоохоронцям чоловік зізнався у скоєному. За його словами, увечері 11 лютого,розбивши вікно, він проник в домівку дідуся, аби заволодіти його коштами, які в подальшому планував витратити на спиртне, так як зловживав алкогольними напоями.

Проникнувши в будинок, зловмисник наніс старенькому декілька ударів руками та ногами в область голови і тулуба, а також палицею по руках та ногах, випитуючи у останнього де він зберігає гроші, та заволодів його коштами в сумі понад 5 тисяч гривень, відтак втік з місця злочину. Згодом вiд отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер.

Як зазначив очільник обласного УМВС генерал-майор міліції Василь Фелик, наразі зловмисника затримано в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Розпочато кримінальні провадження за ч.2 ст. 121 та ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тiлесних ушкоджень). Правопорушникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

В Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підстав для перегляду ...
Наступна новина: Папа Франциск прийняв ...

КОМЕНТАРІ