У Львівській області рятувальники продовжують проводити із школярами уроки з питань безпеки життєдіяльності

У Львівській області рятувальники продовжують проводити із школярами уроки з питань безпеки життєдіяльності

14.02.14 18:38 0 895
Рятувальники уже не перший рік співпрацюють із Львівським міським координаційно-методичним центром «Галицьке юнацтво» управління департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради заради безпеки дітей та формування освіченого в галузі безпеки людини суспільства.

В рамках такої співпраці фахівці прес-служби Головного управління ДСНС України у Львівській області спільно із представниками ЛМКМЦ «Галицьке юнацтво» провели із учнями Львівської лінгвістичної гімназії лекцію з питань безпеки життєдіяльності.

Урок провели із учнями 7-х класів, які із шкільної програми вже мають певні знання з основ безпеки. Рятувальники розповіли учням про надзвичайні ситуації, характер їх виникнення та класифікацію. Така тематика є завжди актуальною адже у світі щодня виникають небезпечні події, які часто призводять до масштабних руйнувань та загибелі населення.

Фахівці ДСНС показали дітлахам навчальний фільм про те, як за лічені хвилини згорає житлова кімната. Побачене вразило дітей адже ніхто з них не уявляв, що вогонь може з такою швидкістю розповсюджуватися у приміщені. Після перегляду відео, рятувальники обговорили із школярами причини виникнення пожеж, правила пожежної безпеки у побуті та порядок дій при виявленні займання.

Для слухачів завжди цікаво аналізувати ті події, свідками яких вони стали безпосередньо. Саме тому представники ДСНС під час лекції окремо зупинилися на тематиці снігових заметів та проведеній рятувальниками роботі по наданню допомоги водіям транспорту і населенню. Дітям розповіли про героїчні вчинки бійців ДСНС, завдяки сміливості та відважності яким вдалося врятувати не одне людське життя. Учням дали можливість висловити свої спостереження щодо негоди, розповісти про небезпечні ситуації, які з ними траплялися та як вони з них виходили.

Ще одна суттєва проблема на даний момент – це утворення бурульок на дахах будівель та деревах. Рятувальники наголосили на тому, що власне під час значної різниці денної та нічної температури навколишнього середовища утворюється найбільша кількість бурульок. Вони загрожують як пішоходам так і транспортним засобам, припаркованим занадто близько до будинків. В рамках обговорення цієї теми рятувальники нагадали правила безпечної поведінки на кризі, особливо у період, коли через підвищення температури повітря лід стає тонким та небезпечним.

Після того як пролунав дзвінок на перерву, учні подякували рятувальникам за цікавий та змістовний урок, пообіцяли бути уважними та обережними як на вулиці, так і перебуваючи вдома.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: Олімпійські ігри: шість ...

КОМЕНТАРІ