На Львівщині працівники УБОЗу у минулому році викрили 130 правопорушень у сфері службової діяльності

На Львівщині працівники УБОЗу у минулому році викрили 130 правопорушень у сфері службової діяльності

14.02.14 15:27 0 691
Впродовж 2013 року працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області задокументували 130 кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності, з яких 74 – за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Скеровано до суду обвинувальні акти щодо двох організованих злочинних угрупувань до складу яких входили службові особи медико-соціальних комісій, які вимагали та одержували неправомірну вигоду від хворих на кардіологічні захворювання за встановлення групи інвалідності. Правоохоронці задокументували 99 таких фактів на загальну суму 170 тис. грн.

Притягнуто до кримінальної відповідальності заступника головного лікаря однієї з лікарень міста Львова, який вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 400 доларів США за сприяння у прийнятті позитивного рішення щодо закінчення примусового лікування.

Правоохоронці викрили декана юридичного факультету одного з вишів Львова та декана факультету одного з львівських інститутів, які вимагали та отримали неправомірну вигоду за сприяння у вступі до навчальних закладів.

В органах влади та місцевого самоврядування, до кримінальної відповідальності притягнуто депутата селищної ради - голову земельної комісії, який вимагав та отримав 130 тис. грн. від приватного підприємця за те, що він не повідомить контролюючі органи про скарги на його господарську діяльність щодо видобутку піску та гравію.

У судовій гілці влади, правоохоронці притягнули до кримінальної відповідальності помічника судді одного з районних судів області, який вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 2500 доларів США за винесення суддею позитивного рішення по справі цивільного позову.

Також працівники УБОЗу притягнули до кримінальної відповідальності митного брокера, який вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 1800 доларів США за вплив на прийняття рішення начальником митного поста про розмитнення автомобілів.

У напрямку документування фактів адміністративної корупції складено та скеровано до суду 13 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення, які розглянуті судами та по 11 протоколах на порушників накладено стягнення у вигляді штрафу.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

за матеріалами УБОЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Оперативники вилучили у ...

КОМЕНТАРІ