В Житомирській області воїни-інтернаціоналісти є прикладом вірності, патріотизму і високих моральних якостей – Сергій Рижук

В Житомирській області воїни-інтернаціоналісти є прикладом вірності, патріотизму і високих моральних якостей – Сергій Рижук

14.02.14 16:09 0 717
12 лютого відбулася зустріч керівництва області з активом учасників бойових дій на території інших держав, що проживають на Житомирщині. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Рижук, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, Житомирський міський голова Володимир Дебой та представники громадських організацій, які об’єднують воїнів-інтернаціоналістів.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук наголошує на тому, що всі воїни-інтернаціоналісти потребують уваги й турботи. Це дуже стримані, скромні і толерантні люди, які є прикладом вірності, патріотизму і високих моральних якостей. За словами Сергія Миколайовича, керівництво області з повагою ставиться до тих, хто пройшов шляхами війни заради збереження миру та локалізації військових конфліктів. Він звернув увагу на те, що з афганської війни на рідну Житомирщину не повернувся 131 військовослужбовець.

В регіоні приділяється значна увага забезпеченню гідних умов життя для воїнів-інтернаціоналістів. Цей напрямок у роботі влади на різних рівнях є пріоритетним ще й з огляду на те, що Указом Президента України 2014 рік проголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав.

Сергій Рижук зазначив про те, що в Житомирській області реалізується 6 напрямків матеріальної підтримки афганців завдяки збільшенню обсягів бюджетного фінансування на 32% у 2014 році. У регіоні здійснюється забезпечення житлом цієї категорії населення. За цим показником Житомирщина є одним із лідерів серед усіх областей держави. Сергій Миколайович наголосив, що воїни-інтернаціоналісти отримують путівки на оздоровлення або мають право на матеріальну компенсацію у разі відмови від санаторно-курортних послуг.

Голова облдержадміністрації звернув увагу на те, що влада робить все можливе для втілення в життя основних положень Меморандуму про взаємодію та співробітництво, підписаного між обласною державною адміністрацією, обласною радою та обласною спілкою ветеранів афганської війни. При цьому Сергій Рижук вважає, що на перспективу варто формувати щорічні спільні плани роботи з метою тіснішої координації зусиль та успішної реалізації основних завдань.

Представники активу учасників бойових дій на території інших держав подякували обласному керівництву за розуміння та підтримку й довели, що вони роблять великі справи для розбудови Житомирщини й України. Так, за сприяння Овруцької районної спілки ветеранів афганської війни вийшов документальний фільм про земляків-овручан, які брали брали участь в бойових діях у Республіці Афганістан, котрий показують у всіх школах району. А в Андрушівці відкрито другий в області пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам усіх локальних воєн.

Під час урочистостей головний редактор газети «Ехо» Володимир Яцкевич отримав орден «Честь. Пошана. Пам\'ять» від Всеукраїнської громадської організації «Асоціація «Афганці Чорнобиля», оскільки свого часу видання розпочало свою діяльність саме як друкований орган Житомирської міської спілки ветеранів афганської війни. А почесні нагороди від спілки ветеранів афганської війни були вручені голові Романівської райдержадміністрації та міським головам Коростеня, Житомира, Коростишева, Бердичева, Чуднова та Новограда-Волинського.

З метою вшанування героїзму, мужності та вагомого внеску у виховання підростаючого покоління учасники бойових дій були нагороджені Почесними грамотами облдержадміністрації та грамотами обласної ради. Після заходу всі вони разом із обласним керівництвом зібралися на V Всеукраїнському літературно-музичному фестивалі вшанування воїнів-інтернаціоналістів «Розстріляна молодість». А 13 лютого делегація воїнів-інтернаціоналістів Житомирщини у складі 300 чоловік відбуде до Києва для участі в урочистостях з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Гривня «плаває» ...

КОМЕНТАРІ