Житомирщина: у прокуратурі області обговорено питання ефективності реагування органів прокуратури на порушення законів

Житомирщина: у прокуратурі області обговорено питання ефективності реагування органів прокуратури на порушення законів

14.02.14 14:45 0 629
6 лютого, під головуванням прокурора області Валерія Шкуро відбулося розширене засідання колегії, на якому обговорено питання ефективності реагування органів прокуратури на порушення законів та стан організації роботи щодо обліково - реєстраційної дисципліни, ведення Єдиного реєстру досудових розслідування і Єдиної системи статистики та аналізу органів прокуратури України.

Прокурор області Валерій Шкуро поінформував присутніх про стан реалізації організаційно-практичних та навчальних заходів, спрямованих на удосконалення роботи органів прокурорів. Прокурор області зауважив, що на результат та ефективність перш за все впливає належна організація роботи кожного працівника прокуратури області. Насамперед, це якісне виконання рішень колегій і нарад, відповідна підготовка документів прокурорського реагування, дієве надання практично-методичної допомоги, а також своєчасне виявлення і усунення проблем та негативних тенденцій у роботі.

Крім того, прокурор області Валерій Шкуро зазначив, що у ході реформування органів прокуратури змінено підходи до обліково-реєстраційної роботи. Наразі впроваджено нові методи збирання, зберігання, обліку та аналізу інформації за допомогою створених електронних баз даних, зокрема, Єдиного реєстру досудових розслідувань і Єдиної системи статистики та аналізу органів прокуратури України. І саме від достовірного обліку усіх даних залежить об’єктивне оцінювання рівня злочинності та стану законності в області і у державі у цілому.

Підсумовуючи засідання колегії, прокурор області поставив конкретні завдання та визначив заходи, спрямовані на поліпшення роботи прокурорів з цих напрямів, які реально впливатимуть на зміцнення законності в регіоні.

У роботі засідання колегії взяли участь працівники апарату прокуратури області, прокурори районів та прирівняні до них прокурори.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: Кримінальний трикутник ...

КОМЕНТАРІ