Олімпійські ігри: шість нових медалей, а попереду Німеччина

Олімпійські ігри: шість нових медалей, а попереду Німеччина

14.02.14 18:40 0 959
Німеччина вийшла за результатами п’ятого дня зимових Олімпійських ігор у російському Сочі, на перше місце в неофіційному медальному заліку. Німецькі спортсмени мають нині 6 золотих медалей, а також 1 срібну й 1 бронзову, разом 8. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Друге – дев’яте місця займають по черзі Канада (4+4+2=10), Норвегія (4+3+5=12), Нідерланди (4+2+4=10), США (3+1+5=9), Швейцарія (3+0+1=4), Росія (2+4+3=9), Австрія (1+4+0=4), Словенія (1+1+2=4), Франція (1+0+2=3). 11–14-е місця поділяють Білорусь, Польща, Словаччина й Південна Корея, кожна з яких має по єдиній золотій медалі.

Україна далі має одну бронзову медаль (біатлоністки Віти Семеренко), як і Латвія і Велика Британія, з якими вона ділить останні «медальні» місця – 20–22-е.

Українські спортсмени, які змагалися цього дня, прийшли до фінішу одними з останніх: санкарі на двомісних санках Олександр Оболончик і Роман Захарків були 17-ми, лижник-двоборець в індивідуальному старті за методом Гундерсена Віктор Пасічник – 42-м.

Медалі в першій із цих дисциплін, двомісних санках, здобули команди Німеччини (золото – Тобіас Арльт і Тобіас Вендль), Австрії (срібло – Андреас Лінґер і Вольфґанґ Лінґер) і Латвії (бронза – Андріс Шицс і Юріс Шицс).

У лижному двоборстві (середній трамплін і перегони на 10 км) золото має німець Ерік Френцель, срібло японець Акіто Ватабе і бронзу норвежець Маґнус Кроґ.

У гірськолижному швидкісному спуску серед жінок присудили відразу два золота: Тіна Мазе зі Словенії і Домінік Ґізін зі Швейцарії показали цілком однаковий результат. Бронзу отримала спортсменка зі Швейцарії Лара Ґут.

У вільній програмі серед пар фігуристів за результатами вільної програми перші два місця здобули пари з Росії: золото мають Тетяна Волосожар і Максим Траньков, срібло – Ксенія Столбова і Федір Климов. Бронза – в пари з Німеччини Альони Савченко і Робіна Шолкові.

Сноубордистки змагалися з хафпайпу, і тут дві медалі отримали представниці США: золото Кейтлін Фаррінґтон, бронзу Келлі Кларк. Срібло у спортсменки з Австралії Тори Брайт.

У шостому з розіграних комплектів медалей, у забігу ковзанярів на 1000 м, нідерландці здобули дві нагороди: золото Стефан Гроотгейс і бронзу Міхел Мюлдер. Срібло має канадець Денні Моррісон.

Під час тренувань увечері потерпів російський стрибун із лижного трампліна Михайло Максимочкін, упавши при приземленні. Його забрала «швидка допомога», але тренер запевнив, що йдеться про підстрахування, ні руки, ні ноги спортсмена не пошкоджені. Змагання на великому трампліні, де сталася пригода, відбудуться у п’ятницю й суботу.

Завтра на Олімпійських іграх розіграють теж шість комплектів нагород. На змагання за медалі вийдуть біатлоністи Андрій Дериземля, Дмитро Підручний, Артем Прима і Сергій Семенов (індивідуальні перегони на 20 км), лижниці Тетяна Антипенко, Катерина Григоренко, Марина Лісогор і Валентина Шевченко (перегони на 10 км класичним стилем). А фігурист Яків Годорожа почне змагання в короткій програмі, щоб пройти кваліфікацію до післязавтрашньої вільної програми, яка вирішить долю медалей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ