Михайло Головко: "Завдяки нашому законопроєкту можна буде притягнути до кримінальної відповідальності представників "п'ятої колони"

Михайло Головко: "Завдяки нашому законопроєкту можна буде притягнути до кримінальної відповідальності представників "п'ятої колони"

14.02.14 13:11 0 826
12 лютого 2014 року народні депутати від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Головко, Олег Сиротюк, Юрій Сиротюк, Ігор Сабій та Андрій Міщенко зареєстрували законопроєкт щодо посилення відповідальності за посягання на територіяльну цілісність та недоторканність України.

Ця ініціатива виникла у зв'язку з тим, що останнім часом активізувалися дії представників "п'ятої колони", спрямовані на заклики до відокремлення окремих територій України та приєднання їх до інших держав.

"Завдяки цьому законопроєкту можна буде притягнути до кримінальної відповідальності представників так званої п'ятої колони в Україні за заклики та дії щодо зміни форми державного устрою та посягання на територіяльну цілісність і недоторканість України.

Такі дії є неприпустимі й повинні отримати належну правову оцінку. Зазіхання на територіяльну цілісність України та недоторканість є прямим порушенням базових статей Конституції України. Тому, щоб уникнути в подальшому таких процесів, а також для підвищення рівня захисту державного суверенітету України від посягань на територіяльну цілісність, ми пропонуємо посилити відповідальність за заклики та дії, спрямовані на повне чи часткове відокремлення частин території держави.

Аналогічно неприпустимими є заклики щодо федералізації України, які можна почути від деяких одіозних харківських політиків. У законопроєкті ми розширюємо трактування чинної статті ККУ щодо відповідальності за посягання на територіяльну цілісність та недоторканість України та підводимо під цю статтю публічні заклики щодо зміни форми устрою", – зазначив співавтор законопроєкту свободівець Михайло Головко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Епідемічна ситуація в ...

КОМЕНТАРІ