Підстав для перегляду макропоказників через девальвацію гривні немає – урядовець

Підстав для перегляду макропоказників через девальвацію гривні немає – урядовець

14.02.14 17:09 0 718
Підстав для перегляду макроекономічних показників через перехід до політики гнучкого курсу гривні немає. Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Питання офіційного перегляду макропоказників, який робив би Кабінет міністрів, не стоїть. Поки що говорити про це не можна, тому що ми прожили лише місяць, і в економіці нічого такого не відбулося, що змусило б нас ухвалити такі рішення», – сказав урядовець.

За словами Анатолія Максюти, рішення про перехід на гнучкий курс сприятиме досягненню вже ухвалених макропоказників, закладених у держбюджеті на 2014 рік.

Рівень зростання ВВП у цьогорічному бюджеті закладений на рівні 3%. Водночас МВФ прогнозує, що це зростання становитиме не більше як 1%. Рівень інфляції, закладений у держбюджеті-2014, становить трохи більше як 8%.

Минулої п’ятниці вперше за майже два роки Нацбанк змінив офіційний курс гривні. він встановлений на рівні 8 гривень 55 копійок за долар. Упродовж останнього місяця в українських обмінниках гривня подешевшала відносно долара приблизно на 60 копійок.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські аграрії і ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ