Контактні лінзи чи окуляри: плюси і мінуси

Контактні лінзи чи окуляри: плюси і мінуси

14.02.14 17:14 0 2535

Контактні лінзи

ПЛЮСИ

1. Перший і найголовніший плюс- коли лінзи надягнені правильно, ви забуваєте, що колись мали із зором проблеми.

2. Повна область бачення, в тому числі і периферійний зір. Це дуже допомагає, наприклад, при водінні автомобіля.

3. Носіння контактних лінз- це зручно, особливо при заняттях спортом, у тому числі плаванням.

4. Ніякого дискомфорту при зміні погодних умов.

5. Можливість вибрати будь-які моделі сонячних окулярів і поєднувати їх з лінзами.

6. Можливість змінити колір очей: кольорові лінзи теж є з діоптріями.

7. Відсутність проблем з підбором гардеробу.

8. Лінзи дають більш чітке зображення за рахунок того, що компенсується спотворення на рогівці.

МІНУСИ

1. У абсолютної більшості не виникає жодних проблем із звиканням до лінз. Які контактні лінзи підійдуть саме вам, вирішує лікар- офтальмолог. Проте вони все одно підходять не всім. Офтальмологи не рекомендують носити лінзи дітям через ризик пошкодження ока при зніманні/надяганні, а також людям з дуже чутливими очима. Занадто чутливі очі не витримують механічного тертя з лінзою. Є ризик отримати найсильнішу ерозію рогівки.

2. Лінзи потрібно знімати кожен вечір і надягати щоранку. Це досить- ємний ритуал, що включає в себе миття рук, зняття (надягання) лінзи, ретельну її промивку, зміну розчину в контейнері.

3. Перший час на надягання лінзи у новачків йде дуже багато часу. Для цього потрібно зосередитися, вибрати зручну позу, знайти дзеркало. Це дуже незручно вранці , коли вічно кудись запізнюєшся.

4. Надягання і зняття лінзи не назвеш приємною процедурою.

Одне з найбільш неприємних- це коли лінза вже надіта, але в оці відчувається дискомфорт. Це означає, що вона погано промита або надіта неправильно. Тоді доводиться лінзу знову знімати, промивати навмання (як правило, засмічень на ній не видно, але око чутливий до будь-якої чужорідної мікрочастинок) і повторювати процедуру надягання заново.

5. Лінзи губляться! Безповоротно і майже містично. Ось тільки що ви тримали її на пальці, вона впала і все! Лінза настільки тонка і прозора, що знайти її буває справжньою проблемою! Якщо ви упустили лінзу, то краще за все не рухаючись і майже не дихаючи розглянути простір навколо себе. На щастя, в оптиці можна купити одну лінзу.

6. До того ж, як не дивно це звучить, вони губляться і в очах теж: через неправильне розташування або занадто довгого носіння можуть скластися і "відповзти" далеко під повіку. Іноді, щоб витягти «втрачену» лінзу без сторонньої допомоги не обійтися.

7. Лінзи рвуться! Не так часто, як втрачаються, але, все ж.

8. Вам завжди і скрізь потрібно носити з собою контейнер з розчином, щоб при необхідності промити лінзу, так як вони забруднюються дуже швидко.

9. Якщо ви заснете в лінзах, на ранок вас чекає відчуття сухості і плівки на очах. Так що якщо плануєте заснути не вдома, перевірте-  чи з собою  контейнер з розчином.

10. Під час застуди лінзи можуть викликати певний дискомфорт, коли очі весь час сльозяться або навпаки- надто сухі через прийом ліків.

11. Якщо ви дозволили собі вдосталь поплакати в лінзах, то не дивуйтеся, якщо після цього погляд ваш буде "затуманеним", як ніби перед очима стоїть поволока. Так що після сліз їх знову ж таки варто дістати і промити.

12. Якщо у лінзи закінчився термін придатності, або на ній з'явилися якісь пошкодження, забруднення, то вона (якщо її не зняти вчасно) здатна довести ваші очі до стану, коли вам буде боляче навіть дивитися на світ. Око почервоніє, запливе, почне гноїтися. Тим, хто носить лінзи, необхідно завжди мати в аптечці лікувальні краплі для очей.


Справедливості заради треба зауважити, що практично всі незручності і мінуси дуже легко уникнути, використовуючи одноденні контактні лінзи. Вранці відкриваєш нові лінзи, ввечері - викидаєш. Ніяких проблем з контейнерами, розчинами. Якщо лінза порвалася (що трапляється дуже рідко з одноденними), впала або загубилася- просто відкриваєш наступну коробочку. Додатковий плюс- 2-4 шт. завжди можна носити з собою. Якщо ви спите поза домом, то вас не буде турбувати проблема розчину і контейнера. Щодо ціни: одноразові лінзи на 1 міс. (30 шт.) Практично рівнозначні за ціною 1 упаковці лінз (2 шт.) Для носіння протягом місяця і розчину. І найважливіше: одноразові лінзи дозволяють уникнути запалень очей, вони набагато гігієнічніше. Купити контактні лінзи ви можете в києвському магазині контактних лінз MKL.ua.

Окуляри

ПЛЮСИ

1. Це зручно! У будь-який момент їх можна зняти або надіти, для цього не потрібно проводити купу маніпуляцій, як з лінзами.

2. Окуляри в хорошій оправі можуть стати такою ж ознакою високого статусу, як дорога сумка або взуття. Людина в окулярах завжди виглядає більш дорослою, інтелектуальною і солідною. Головне- правильно підібрати окуляри до овалу обличчя.

3. Дуже велика кількість чоловіків вважають окуляри дуже сексуальним аксесуари. Вони зізналися, що на жінку в окулярах звертають увагу набагато частіше. Дама виглядає більш суворою, недоступною і інтелектуальною. Через це багато жінок з хорошим зором замовляють собі окуляри з простими стеклами без діоптрій.

4. Окуляри захищають очі від попадання в них усіляких смітинок.

5. Процедура догляду за очками полягає лише в протирання їх сухим хусткою або вологими серветками. Для дорогих окулярів іноді використовують спеціальні спреї-очисники.

6. Можна "безкарно" плакати: окуляри не будуть перешкодою.

МІНУСИ

1. Перший мінус помічається відразу ж з приходом холодної пори року: при вході в тепле приміщення окуляри моментально запотівають.

2. Те ж саме стосується дощової або сніговох погоди: окуляри відразу ж заливає або застилає.

3. В окулярах обмежено периферійний зір.

4. Від постійного носіння на переніссі з'являється "вм'ятина" на шкірі, яка, втім, зникає хвилин через 10-15.

5. Окуляри абсолютно непридатні для активного життя або занять спортом: рухливих ігор, бігу і, тим більше, плавання.

6. Для літнього періоду доведеться замовляти сонячні окуляри з діоптріями або зовсім відмовлятися від цього аксесуара. І підібрати фасон за смаком- проблематично.

7. Якщо вирішите носити окуляри постійно, то вам необхідно буде зробити кілька варіантів в різних оправах: наприклад,"ділові" очки не підійдуть до вечірнього вбрання.

Висновок

Потрібно мати у своєму арсеналі і окуляри, і контактні лінзи. Лінзи підходять для водіння, занять спортом, активного відпочинку, окуляри- для дому, спокійного відпочинку, роботи на комп'ютері і так далі. Але в кожному разі- спочатку порадьтеся з окулістом.



Джерело: http://mkl.ua/ua/category/contact-lenses/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Папа Франциск прийняв ...
Наступна новина: Олімпійські ігри: Німеччина ...

КОМЕНТАРІ