Зуби для ковшів

Зуби для ковшів

15.02.14 02:02 0 2133
Найпоширенішим робочим обладнанням гідравлічних екскаваторів є ківш « зворотна лопата ». Він складається із задньої стінки , двох бічних стінок , передньої стінки з козирком і зубів ( або коронок ) , а також адаптера для приєднання рукояті і тяги екскаватора

Всі деталі ковша з'єднані між собою зварюванням. Задня стінка округлена , щоб уникнути тертя об грунт при повороті ковша.

Ковші розрізняються за призначенням ( за типами ) : посилені , скельні , планувальні , траншейні , профільні , зачисні , навантажувальні і т. д. На одну і ту ж модель екскаватора можуть встановлюватися ковші різної місткості , конфігурації і конструкції.

При проектуванні ковшів використовують програми AutoCAD , Solidworks , AutoPOL , що дозволяє розраховувати характеристики міцності деталі. Маркована сертифікована сталь розкроюється на сучасному апараті газокисневого різання з ЧПУ. На листозгинальному верстаті надають відповідну форму задній стінці ковша. Для поліпшення якості зварних швів всі деталі ковша очищають від окалини в дрібоструменевого камері.
Ківш екскаватора ЕО- 4124 з вставними зубами
Ківш екскаватора з вставними зубами

Ківш збирають на спеціалізованому стапелі . Зварювання ковша виробляють досвідчені зварювальники на зварювальних напівавтоматах . Втулки кріплення ковша растачивают на розточувальному верстати, що забезпечує співвісність отворів . На останньому етапі виробничого процесу зібраний і зварений ківш обробляють у дрібоструменевого камері , при цьому знімається окалина та внутрішні напруги зі зварних швів. Забарвлення ковша проводиться відповідно з вимогою замовника.

Важливою є організація суворого технічного контролю на кожному етапі виробничого процесу , що дозволяє підвищити якість продукції.

Земляні роботи , як правило , виконують ковшами із зубами або коронками . Число і тип зубів залежать від ширини ковша і виду робіт , для яких він призначений. Зуби допомагають зменшити початкове зусилля впровадження ковша в оброблюваний матеріал і знизити знос плоскою ріжучої кромки ковша.
Вильчатий зуб ковша екскаватора- навантажувача JCB 3CX
Вильчатий зуб ковша екскаватора- навантажувача

На інтенсивність зносу різального інструменту (зубів , коронок , ріжучої кромки ковша ) впливають:
Коронка ковша екскаватора
Коронка ковша екскаватора

властивості і структура поверхневого шару металу , що взаємодіє з оброблюваних матеріалом ;
властивості оброблюваного матеріалу (твердість , міцність , розмір часток , ступінь однорідності ) .

Зуби виготовляють із зносостійких сталей з підвищеними характеристиками міцності. Литі зуби виготовляють із сталі 110М13Л або з конструкційних марганцевохромомолибденовых і нікелевих сталей. Істотний вплив на працездатність зубів надають:

хімічний склад сталі ;
термоупрочнение (способи термообробки ) ;
способи формоутворення ;
вживаний метод виготовлення - поковка або лиття .

Uzinform
Источник: http://www.grizzly.ua/catalog/cat/zapchasti-i-rashodnye-materialy-dlja-kovshej
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Власників сімейних ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ