На Хмельниччині рятувальники нагадали рибалкам про правила безпеки на кризі

На Хмельниччині рятувальники нагадали рибалкам про правила безпеки на кризі

15.02.14 10:08 0 889
З метою перевірки дотримання заходів безпеки на водоймищах рятувальниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій проводяться профілактичні рейди у місцях зимової риболовлі.

Так, 13 лютого працівники Ізяславського райсектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області та відділу з питань цивільного захисту населення Ізяславської районної державної адміністрації побували на р. Горинь в м. Ізяслав. З рибалками, які ризикнули у цей день вийти на кригу учасники рейду провели роз’яснювальну роботу та вручили агітаційні листівки щодо дотримання правил поведінки на льоду.

Шановні громадяни!

Якщо ви йдете льодом, а він починає тріскатися та ламатися, слід одразу повернути назад. Та якщо все ж таки лід проломився, важливо вести себе якомога спокійніше.

Не варто хапатися за край тонкого льоду, навалюватися на нього всім тілом. Необхідно розвести руки в боки і грудьми чи спиною опертися на край льоду, а ногами робити рухи, як при плаванні, намагаючись втриматись на поверхні (якщо течія тягне ноги під лід).

У такому стані слід спробувати обережно налягати на поверхню льоду, опертися ногами у краї ополонки навпроти (якщо товщина льоду близько 5 см), чи робити рухи, ніби плаваєш. Якщо вдалося вибратися на лід, необхідно відразу відповзти на твердий лід у бік берега.

Ізяславський РС

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За підсумками минулого ...
Наступна новина: На Хмельниччині міліція ...

КОМЕНТАРІ