На Буковині стартували ігри юних інспекторів дорожнього руху

На Буковині стартували ігри юних інспекторів дорожнього руху

15.02.14 17:36 0 1130
18-тий обласний конкурс серед команд веселих та найкмітливіших юних інспекторів руху розпочався вчора у Вижниці в районному Будинку культури.

У переповненій залі за активної підтримки вболівальників творчими силами помірялись команди-переможці районних змагань «Вікенд» Дихтинецької загальноосвітньої школи Путильського району, «Штраф» Сторожинецької гімназії, «Спектр» з Кам’янської загальноосвітньої школи Глибоцького району та «Стоп-кадр Берегометської гімназії Вижницького району.

Своє бачення теми «Молоде покоління за безпечний рух» у піснях, танцях, жанрових сценах кмітливо й з гумором діти представили у привітанні «Живи за правилами», конкурсі новин «ДAI news» та музичному домашньому завданні «Перехрестя семи доріг».

Право на участь у фінальній частині конкурсу, яка відбудеться у Чернівцях 21 березня, здобула команда «Стоп-кадр» з Берегомета, де кавеенівське мистецтво культивується віддавна і вже має свої сталі традиції. Однак, журі відзначило зростання творчого рівня і в інших команд, особливо у путильчан, адже їх яскрава програма стала справжнім викликом берегометчанам.

Образно узагальнили ідею конкурсу юні автоінспектори з Глибоцького району, зробивши висновки про те, що «правила хорошого тону та правила моралі збережуть дружбу, а правила дорожнього руху збережуть життя».

Підбиваючи підсумки конкурсу, старший інспектор УДАІ УМВС України в Чернівецькій області підполковник міліції Іван Добровольський висловив вдячність освітянам, батькам дітей за підтримку кавеенівської традиції як цікавої і дієвої профілактичної форми роботи, спрямованої на зменшення дитячого дорожньо-транспортного травматизму. За його словами, минулого року в області трапилось 37 дорожньо-транспортних пригод з участю дітей. 6 загиблих та 34 травмованих діток — свідчення потреби постійно й системно вести роботу з юними учасниками дорожнього руху, учити їх бути дисциплінованими пішоходами, велосипедистами, водіями мопедів, свідомими того, що безпека руху — це постійна наука і такі ж постійні екзамени на знання правил дорожнього руху.

Два наступних етапи зональних змагань КВН-ЮІР відбудуться у районних центрах Кіцмань та Хотин.

Прес-служба УДАІ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ