Закарпаття: ображаєш ромів? Плати штраф!

Закарпаття: ображаєш ромів? Плати штраф!

15.02.14 14:50 0 1043
У Румунії оштрафували президента Траяна Бесеску за висловлювання про те, що цигани уникають праці та живуть за рахунок крадіжок. Розмір штрафу сягнув 600 лей (185 доларів), як повідомляє ВВС.

Таке рішення прийняла Національна рада по боротьбі з дискримінацією. Спершу відомство відмовлялося вживати заходів проти Бесеску, оскільки такі висловлювання були озвучені за межами країни. А румунська конституція наділяє його особливим імунітетом. Однак у підсумку Верховний суд наполіг на призначенні штрафу.

У 2010 році на конференції у Словенії румунський президент заявив: «Лише небагато-хто з них (циган) хочуть працювати», а також: «Традиційно більшість із них живуть за рахунок крадіжок».

Слід зазначити, що президент Румунії неодноразово перебував в епіцентрі подібних скандалів. У середині минулого року, виступаючи на конгресі жінок, він нарікав: «Циганські жінки можуть народжувати по п’ять дітей, а румунки – ні». З трибуни конгресу Бесеску закликав жінок приділяти менше уваги кар’єрі й народжувати дітей. «Урешті-решт це патріотичний акт!». Раніше, виступаючи в Берліні, заявив, що «роми дратують людей жебрацтвом».

Зараз у Румунії нараховується близько 620 тисяч циган, однак насправді їх набагато більше, оскільки багато-хто приховує свою етнічну належність.

Оксана ЧОПАК

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Хмельницькому міліціонери ...

КОМЕНТАРІ