На Львівщині затверджено 42 % місцевих бюджетів

На Львівщині затверджено 42 % місцевих бюджетів

15.02.14 15:25 0 1034
Станом на 13 лютого в області на 2014 рік із 731 місцевого бюджету затверджено 308, що становить 42 %. Зокрема, затверджено 27 районних та міських бюджетів міст обласного значення, у тому числі обласний бюджет, а також понад 210 бюджетів сільських, селищних, міських міст районного значення. Про це на розширеній апаратній нараді повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Олег Демків.

Він додав, що не затвердженими залишаються бюджети Бродівського та Сокальського районів.

За його словами, в області першочергово фінансуються виплати соціального характеру, перш за все допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим категоріям громадян, а також завершується виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери за січень 2014 року.

Олег Демків зазначив, що департамент фінансів облдержадміністрації також здійснює експертизу міських (міст обласного значення) та районних бюджетів на 2014 рік на відповідність їх показників і положень вимогам чинного бюджетного законодавства. За його словами, незбалансованість місцевих бюджетів у цьому році значно менша на відміну від попередніх років, але проблеми є.

Заслухавши доповідь, голова Львівської ОДА Олег Сало доручив посилити співпрацю з місцевими радами щодо пришвидшення процесів із затвердження бюджетів, зокрема проконтролювати питання щодо прийняття Бродівського та Сокальського районних бюджетів.

Також керівник області закликав до прийняття збалансованих місцевих бюджетів. Та наголосив, що «дуття» бюджетів недопустиме. «Прошу зробити експертизу з детальним обґрунтуванням та аналізом кожного місцевого бюджету. Такі бюджети не будуть виконані, тому й «роздувати» їх не потрібно», – зазначив О.Сало.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті вилучено ...
Наступна новина: На Тернопіллі бережанські ...

КОМЕНТАРІ