Прем'єр-міністр Італії подав у відставку

Прем'єр-міністр Італії подав у відставку

15.02.14 08:04 0 939
Прем?єр-міністр Італії Енріко Летта подав у відставку після менше ніж року очільництва в уряді. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, нинішню кризу називають позапарламентською, оскільки недовіру прем’єру висловив не парламент, а однопартійці Летти із лівої Демократичної партії.

Більшість лівих демократів на чолі із молодим лідером Маттео Ренці невдоволені «повільним і надто обережним» просуванням реформ в країні. 136 партійців проголосували за формування нового кабінету, 16 – проти.

Опозиційні сили вимагали «формалізації урядової кризи», тобто голосування стосовно довіри кабміну в парламенті. Однак Енріко Летта категорично відмовився виступати в парламенті і відразу подав прохання про відставку президентові Джорджо Наполітано.

Офіс президента вже розпочав консультації щодо призначення нового прем?єра. Перемови триватимуть і в суботу. Очікується, що нового прем?єра призначать вже наступного тижня. Це буде вже третій уряд – після кабінетів Маріо Монті й Енріко Летти, – який призначатимуть, а не обиратимуть за підсумками парламентських виборів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ