Від Королівства Швеція ? до Тернополя

Від Королівства Швеція ? до Тернополя

15.02.14 13:22 0 1096
Благодійна організація «Вчителі за демократію і партнерство», що реалізовує в 15-ти областях України міжнародний проект «Освіта для сталого розвитку», організує і проводить за підтримки обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти регіональні вернісажі малюнків учнів і вчителів – коміксів із проблем сталого розвитку.

Мета вернісажу: популяризація ідей освіти для сталого розвитку серед громадськості, привернення уваги до проблем сталого розвитку широких верств населення та ознайомлення педагогів із коміксами як новим ефективним педагогічним інструментом візуалізації навчальної інформації.

Заходи відбуватимуться в рамках фінального етапу українсько-шведського проекту «Сприяння відповідальному способу життя через малювання коміксів для сталого розвитку». Представлені малюнки виставлялися в Державній публічній бібліотеці м. Стокгольма 03-14 грудня 2013 року.

У першому кварталі 2014 року вернісажі проходитимуть в Україні: містах: Житомир, Рівне, Тернопіль, Біла Церква, Черкаси, Миколаїв, Київ і супроводжуватимуться висвітленням цієї події у місцевій пресі, майстер-класами з малювання коміксів, а також опитуванням учнів і вчителів.

На Тернопіллі центрами проведення вернісажів стали:

11-12 лютого 2014 року – Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти. Із роботами учнів мали змогу ознайомитися майже 170 керівників та вчителів шкіл ? слухачів курсів підвищення кваліфікації (директори ЗОШ І-ІІІ ст.., вчителі географії-природознавства-екології, початкових класів, біології та ін. предметів);

13-14 лютого 2014 року ? Тернопільська ЗОШ І-ІІІ ст. № 24. На базі цього закладу проводитиметься майстер-клас із малювання коміксів для сталого розвитку для вчителів образотворчого мистецтва та початкових класів ЗОШ м. Тернополя (тренер ? Олена Зарічна, тренер проекту, заступник директора школи).

У Тернопільській області до мережі Шкіл Сталого Розвитку входять 59 загальноосвітніх навчальних закладів, які отримали на безоплатній основі навчально-методичні ресурси: навчальні посібники для учнів і методичні посібники для вчителів. Педагоги, які викладають курси за вибором "Моя щаслива планета" (3-4 кл.) та "Уроки для сталого розвитку (8-9 кл.) пройшли відповідну підготовку.

Організаційний та науково-методичний супровід проекту в області здійснює Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної освіти.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В міліції Ужгорода ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ