На Тернопіллі в обласній міліції вшанували учасників бойових дій на території інших держав

На Тернопіллі в обласній міліції вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15.02.14 12:15 0 993
Щорічно у лютому Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього ж дня минає 25 років від дня виведення військ з Афганістану.

З цієї нагоди в обласному управлінні внутрішніх справ відбулася зустріч воїнів-інтернаціоналістів. Присутні вшанували учасників бойових дій, котрі пройшли страхіття війни на чужині. Адже ці люди, мабуть, краще за інших розуміють, що таке патріотизм та ціна життя. Чимало тих, хто виконував інтернаціональний обов'язок, нині вже немає серед живих. Їх пом’янули хвилиною мовчання.

Присутніх, котрі зібралися актовому залі, привітав начальник УМВС в Тернопільській області Віктор Сак. Генерал-майор міліції подякував усім, кому довелося воювати на території інших держав, за самовідданість та самопожертву.

- Для кожного з вас війна на чужині - була справжньою школою мужності, відваги, - зазначив у своєму виступі Віктор Миколайович. - Всі ви з честю і гідністю виконали свій військовий обов’язок.

Цьогоріч минає майже чверть століття, як закінчилася війна в Афганістані. Часу минуло немало та сумні спомини про війну на території чужої держави досі ятрять душу тих, хто брав у ній участь. 1700 наших земляків пройшли через її пекло, 48 з них не повернулися з війни додому, двоє пропали безвісти, 46 стали інвалідами.

Своїми спогадами про жахіття афганської війни ділився кавалер ордена Червоної Зірки Валерій Войцехівський. Валерій Казимирович не з чуток знає про реалії бойових дій на території іншої держави, адже був у самому епіцентрі воєнних подій.

Також присутніх вітали Голова ветеранської організації УМВС України в Тернопільській області Григорій Головатий, воїн-інтернаціоналіст та учасник Великої Вітчизняної війни Анатолій Миськов. Вони та інші виступаючі зазначали, що героїчні вчинки учасників бойових дій на території інших держав залишаються для молоді взірцем для наслідування.

Усіх тих, хто воював на чужині, нагородили пам’ятними медалями Асоціації ветеранів МВС України. Воїнам-інтернаціоналістам вручили відзнаки «Честь і доблесть», а воїнам-афганцям – «25 років з Дня виведення військ з Афганістану».

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підприємець Микола ...
Наступна новина: В Ужгородському батальйоні ...

КОМЕНТАРІ