У Волинській області слова шани воїнам-афганцям

У Волинській області слова шани воїнам-афганцям

17.02.14 13:42 0 1163
Адресували начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук та працівники органів внутрішніх справ Волині.

В обласному управлінні міліції з нагоди 25-ї річниці виведення військ із Республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулися урочистості, аби гідно вшанувати воїнів-інтернаціоналістів, які служили або ж і досі служать в органах внутрішніх справ.

Тож дійство розпочалось у храмі, який знаходиться на території управління, де запрошені учасники бойових дій вшанували пам'ять померлих товаришів молитвою. Після чого у залі колегій обласного управління міліції зібралися ті, хто бачив пекло війни в Афганістані, перебував із миротворчою місією з метою забезпечення охорони громадського порядку чи то в Косово, чи то в Іраку, чи то в інших країнах. Зібралися, аби поспілкуватися з тими, хто вижив, і вшанувати пам’ять тих, кому не довелося повернутися.

Усього з Волинської області в Афганістан було направлено 2330 осіб, із них загинули – 70, пропали безвісти – 3. 75 осіб продовжили службу в УМВС України у Волинській області. Крім цього, в мирний час більше шести десятків працівники ОВС виконували інтернаціональний обов’язок у Югославії, Сирії, Іраку, Чехії, Ефіопії, Ємені та інших країнах.

Привітати учасників бойових дій на території інших держав прийшов начальник УМВС України в області генерал-майор міліції Олександр Терещук:

– відзначаємо 25-ту річницю виводу радянських військ із території Афганістану. Ця війна принесла досить багато горя і сліз матерям і рідним тих людей, які віддали своє життя, виконуючи обов’язок перед державою. Тому я схиляю голову перед тими, хто пройшов жах і пекло війни.

Начальник управління наголосив також, що всіляко підтримуватиме воїнів-інтернаціоналістів:

– Кількість афганців щороку зменшується, та й вік уже бере своє. Проте ми про вас пам’ятаємо, завжди намагаємося допомогти, адже ви служили Вітчизні, з честю виконували свій військовий обов’язок. Тому зичу вам і вашим родинам здоров’я, добра і Божого благословення.

Усім учасникам дійства вручили нагороди і подяки за гідне виконання військового обов’язку.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ