Хмельниччина: слава Вам усім!

Хмельниччина: слава Вам усім!

17.02.14 09:21 0 1068
Віват усім, хто повернувся з поля брані

З Єгипту, Сирії, Анголи, Сомалі,

Хто бачив смерть в крутих горах в Афгані,

І тим, хто не прийшов до рідної землі,

Кого не стріла рідна мати на порозі…

І хай торочать злії язики,

Залишитесь Ви в пам’яті народу

Синами рідної Вітчизни навіки!

15 лютого 1989 року закарбувалося у пам’яті та серцях як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. Саме цього дня з Афганістану була виведена остання колона військ колишнього Радянського Союзу, який брав участь у вирішенні багатьох військових конфліктів. «День вшанування учасників бойових дій на території інших держав» встановлений Указом Президента України від 11-го лютого 2004-го року № 180/2004 і також щорічно відзначається 15-го лютого.

У 25-у річницю тієї незабутньої події, громадськість нашої країни віддає данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу. Не виключенням є громадськість Хмельниччини.

З метою належного вшанування учасників бойових дій за участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Вадима Гаврішка, керівництва обласної ради, міста та громадськості відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника воїнам-афганцям у Хмельницькому, що знаходиться на розі вулиць Грушевського та Театральній.

Безсмертний подвиг і героїзм тисячі синів і дочок України, проявлений при виконанні свого військового обов'язку, назавжди ввійде в історію України жахливою трагедією. Трагедією для сімей тих, хто не повернувся, трагедією для тих, хто повернувся скаліченим, і навіть для тих, хто пройшов війну живим та неушкодженим, - це також трагедія, оскільки повернулися вони вже зовсім „іншими" людьми. Побачене і пережите на афганській землі безслідно не пройшло ні для кого.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Федерація роботодавців ...
Наступна новина: Ужгородські газовики ...

КОМЕНТАРІ