За прогнозом львівського бабака весна настане через 6 тижнів

За прогнозом львівського бабака весна настане через 6 тижнів

17.02.14 14:11 0 1035
15 лютого, на Стрітення львівський бабак Мишко традиційно спрогнозував прихід весни.

Як передає кореспондент УНІАН, «віщування» бабака озвучив директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

бабак Мишко, незадоволений тим, що перервали його зимову сплячку, втік від екологів, коли ті намагалися дістати його з клітки, багато свистів і впіймати його вдалося лише через кілька хвилин. Коли врешті-решт бабака-»віщуна» зловили, то, за його прогнозом, він напророкував, що зима триватиме ще шість тижнів.

Як зазначив Антахович, агресивна реакція бабака проявилася вперше за п’ять років.

«Зазвичай він спокійний. Ми його потурбували і він вирішив втікати. Очевидно, має бути пізня весна. Тобто, в кінці березня – на початку квітня ми будемо відчувати справжнє весняне тепло», – сказав Антахович.

Проте, за його словами, інші природні прикмети не віщують такої пізньої весни.

«Можна сподіватися, що весна прийде на два тижні раніше, ніж прогнозує бабак – десь у середині березня. Наприклад, наші фазани вже повністю перелиняли і готові залицятися до самок, а це одна з прикмет швидкого приходу весни», – зауважив Антахович.

Також він розповів, що в еколого-натуралістичному центрі чекають на поповнення бабаків, оскільки цьогоріч втратили дві самки-бабачихи Марусі, які мали понад 8 років, а наступного року планується «вихід на пенсію» і бабака Мишка, якому також виповнюється 8 років. Середній вік життя бабаків – 10 років.

«Цьогоріч нам доведеться шукати молодих бабаків та приручати їх», – зазначив Антахович.

Слід зазначити, що прогноз львівського бабака Мишка співпав з прогнозом його «колеги» з Харкова – бабака Тимка ІІ, який 1 лютого в селищі Гайдари на Харківщині, прокинувся від зимової сплячки і напророкував пізню і холодну весну. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Оголошено лауреатів ...

КОМЕНТАРІ