З нагоди 200-річчя від дня народження Т.Шевченка на Львівщині відбудуться масштабні святкування

З нагоди 200-річчя від дня народження Т.Шевченка на Львівщині відбудуться масштабні святкування

17.02.14 09:12 0 1071
В області затверджено план заходів з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Відповідне розпорядження 14 лютого підписав голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало. Як повідомила під час апаратної наради директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА Наталія Гамкало, даний план заходів напрацьовано на засіданнях організаційного комітету спільно з громадськістю.

Зокрема, Наталія Гамкало окреслила й основні напрямки роботи у підготовці до святкування 200-річчя від дня народження Кобзаря, над якими працює департамент: урочистості, тематичні мистецькі виставки, творчі проекти та ін. За її словами, найвагомішими подіями в рамках відзначення цієї ювілейної дати повинно стати Мистецьке свято «На Вкраїні милій…», що відбуватиметься 25 травня на стадіоні «Арена Львів», а також відкриття першої черги Літературного музею, в якому буде й Шевченківська експозиція.

Очільник Львівщини Олег Сало наголосив, що часу залишається обмаль і все необхідно зробити на найвищому рівні. «Є відповідний Указ Президента України щодо відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. І ми повинні ретельніше підійти до цього, щоб все було достойно зроблено», – зауважив він.

«Режисерсько-постановочна група вже працює над поставленим завданням та напрацьовує мистецькі твори. Проведено кілька робочих нарад, визначено головного режисера, яким став Заслужений діяч мистецтв України Ярослав Федоришин, та допоміжних режисерів. Буде представлено хоровий, танцювальний та музичний відділи, а також театральні постановки», – прокоментувала підготовку Мистецького свята на «Арені Львів» Наталія Гамкало.

Окрім цього, вона також розповіла, що з початку року вже розпочалась низка заходів, присвячених 200-річчю від дня народження Кобзаря, зокрема у музичних школах та школах естетичного виховання.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ