Федерація роботодавців вимагає від Нацбанку скасувати тимчасові обмеження купівлі валюти

Федерація роботодавців вимагає від Нацбанку скасувати тимчасові обмеження купівлі валюти

17.02.14 09:19 0 1132
Федерація роботодавців України вкрай стурбована тими ризиками, які несе для бізнесу та економіки постанова Національного банку щодо тимчасових обмежень купівлі іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку за окремими операціями. Про це йдеться в офіційній заяві Федерації роботодавців України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Деякі положення постанови НБУ № 49 нівелюють всі можливості для експортерів хоча б частково компенсувати втрати від конвертації валюти за штучно завищеним курсом гривні», – мовиться в заяві ФРУ.

У Федерації роботодавців України зазначили, що, декларуючи необхідність стабілізації економіки та підтримку експорту, Нацбанк одночасно позбавив підприємства можливості скористатися власними коштами в день їхнього отримання на розрахунковий рахунок.

«Запровадження цієї норми може призвести до посилення негативних тенденцій в економіці. Зокрема, можливе виникнення корупційних схем на ринку валютних операцій. Значна частина провідних українських виробників, які експортують продукцію на зовнішні ринки, використовують імпортну сировину та комплектуючі. Для них обмеження на придбання іноземної валюти матиме кумулятивний ефект», – підкреслили експерти Федерації роботодавців.

Після прискорення девальвації гривні Нацбанк від 7 лютого ввів обмеження на ринку: клієнти банків можуть купувати валюту на міжбанківському ринку лише на шостий операційний день після зарахування гривневих коштів на спеціальний рахунок, а також проводити операції у будь-якій валюті на ринку у рамках залишків на початок операційного дня.

НБУ пояснює необхідність ухвалення відповідних обмежень боротьбою зі спекулянтами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельниччина: слава Вам ...

КОМЕНТАРІ