У Болгарії пам’ятник Червоній армії розмалювали в кольори прапору України

У Болгарії пам’ятник Червоній армії розмалювали в кольори прапору України

26.02.14 15:26 0 698
У столиці Болгарії Софії розмалювали пам’ятник солдатам Третього Українського фронту на честь нинішніх революційних подій в Україні.

Про це повідомляє webcafe.bg.

Центральну фігуру монументу – солдатів з пістолетом – розмалювали у кольори українського національного прапора.

Також на пам’ятнику написали «Слава Україні!» та «Капутін». Величезний пам’ятник бійцям Третього Українського фронту, розташований неподалік Софійського університету і парламенту Болгарії, протягом усієї пострадянської історії країни був предметом суперечок.

У 2011 році невідомі написали на монументі «В ногу з часом», розмалювали героїв пам’ятника під персонажів американських коміксів, що спричинило скандал у суспільстві.

2013 році пам’ятник розмалювали у рожевий колір, додавши чеською мовою «Болгарія вибачається». Ця акція була присвячена 45-річчю вторгнення соціалістичних військ у Чехословаччину, в чому брала участь і болгарська армія.

Під час Другої світової війни Болгарія була союзником гітлерівської Німеччини. 8 вересня 1944 року війська Третього Українського фронту розпочали наступ на територію країни. При цьому вони не зустріли жодного опору. 9 вересня 1944 року нова болгарська влада оголосила війну Третьому рейху, пише «Історична правда».

Фото: Бегемот Афанасієвіч

Фото: Дневник.bg

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ