Молимося, щоб церква не повторила помилок влади, – священик УПЦ МП

Молимося, щоб церква не повторила помилок влади, – священик УПЦ МП

26.02.14 09:08 0 692
Зараз єпископат Української православної церкви здає іспит не тільки на церковність і соборність, а й на відповідальність за життя людей і долю країни.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав священик в УПЦ Московського патріархату Георгій Коваленко.

«Від рішень і дій наших єпископів залежить майбутнє УПЦ, всього українського православ’я та Української держави. Але це мають бути рішення, що будуть підтримані церковним народом, духовенством та єпископатом нашої церкви. Також ці рішення мають отримати благословення усієї повноти помісних православних церков, починаючи з Російської православної церкви. Так само,ці рішення мають бути сприйняті народом України», – заявив він.

Водночас священик зазначив, що не знає, які це мають бути рішення, і не бере участі у цьому процесі безпосередньо.

«Але всі ми, духовенство і вірні, маємо молитися, щоб Господь дав мудрість нашим архієреям на чолі з місцеблюстителем. Так само, як ми молилися, щоб Господь дав мудрість нашим колишнім правителям на чолі з президентом. Але вони не схотіли почути голос церкви і зробили свій вибір на користь порушення Божих Заповідей. Молимося, щоб церковна влада не повторювала помилок влади державної. Вихід є, але побачити його може тільки той, кому Господь дає розум, а не відбирає», – наголосив Георгій Коваленко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МАЛЬОВНИЧЕ ТЕРНОПІЛЛЯ - ...
Наступна новина: Чернігів: Екологічна ...

КОМЕНТАРІ