Український гідрометцентр прогнозує весняне водопілля в Україні без негативних наслідків

Український гідрометцентр прогнозує весняне водопілля в Україні без негативних наслідків

26.02.14 09:04 0 791
Український гідрометеорологічний центр прогнозує у 2014 році весняне водопілля без негативних наслідків. Про це повідомив Микола Кульбіда, директор Українського гідрометцентру, під час брифінгу у понеділок, 24 лютого.

«Негативних, різко виражених наслідків проходження весняного водопілля на території України не очікується. Найбільш тривалою ситуація з його проходженням буде на річках Поліського регіону, на правих притоках Прип’яті в межах Волинської, Рівненської, Житомирської областей, де вже зараз вода знаходиться на заплаві. І рівень води тут буде зростати. Разом з тим, за відсутності значних опадів і відсутності снігового покриву там не очікується зростання рівнів води до небезпечних відміток», – сказав Микола Кульбіда.

За словами директора Гідрометцентру, потенційно паводковонебезпечним є Карпатський регіон, Прикарпаття та Закарпаття. Тут не буває весняного водопілля, проте для цього періоду характерне формування тало-дощових паводків. Оскільки снігу там наразі дуже мало, ситуація тут буде залежати від характеру опадів. Водночас, протягом поточного тижня і першої декади березня синоптики не прогнозують у цьому регіоні інтенсивних опадів, які б сприяли формуванню паводків.

Микола Кульбіда зазначив, що 22-23 лютого внаслідок опадів на річках Карпатського регіону вже сформувався невисокий паводок із рівнями підйомів води до 50-80 см, проте без будь-яких загроз для життєдіяльності громадян та будь-яких об’єктів.

«Уже тривалий час спостерігається утримання води на заплавах річок Поліського регіону, Рівненської, Волинської, Харківської, Луганської областей, деяких притоках середнього Дніпра та Десни, річках Приазов’я. Тобто вже проходить весняне водопілля. Практично на всіх річках маємо підйоми рівнів води, за винятком Закарпаття, де розпочалися спади», – підкреслив представник Гідрометцентру.

У той же час він наголосив, що середньомісячна місячна кількість опадів у першій декаді березня буде близькою до норми.

Відео для ЗМІ

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех: "У ...
Наступна новина: МАЛЬОВНИЧЕ ТЕРНОПІЛЛЯ - ...

КОМЕНТАРІ