На території України очікується тепла погода, переважно без опадів

На території України очікується тепла погода, переважно без опадів

26.02.14 12:26 0 634
Відносно тепла погода, переважно без опадів, очікується на території України протягом поточного тижня. Про це повідомив Микола Кульбіда, директор Українського гідрометеорологічного центру, під час брифінгу у понеділок, 24 лютого.

«Погодні умови до кінця лютого і на початку березня не будуть зазнавати суттєвих змін, у порівнянні з тими, які спостерігаються в Україні зараз. Лише в окремі дні будуть проходити невеликі та помірні дощі у західному і південному регіонах. Температурний режим у нічні години становитиме -2…+3 °С, у денні +3…+8 °С. Дещо тепліше буде на Закарпатті і в Криму. Середньомісячна температура в березні на 1-3 градуси перевищуватиме норму, а місячна кількість опадів наближатиметься до норми», – сказав Микола Кульбіда.

За словами директора Гідрометцентру, 21 лютого були встановлені температурні рекорди для цієї доби у Житомирській, Київській, Чернігівській і Закарпатській областях.

Також він розповів, що найбільша кількість опадів на минулому тижні випала на Закарпатті. Протягом 22-23 лютого на річках Карпатського регіону сформувався невисокий паводок із рівнями підйомів води на 50-80 см. Проте ці підйоми не несуть загрози для життєдіяльності населення та об’єктів життєзабезпечення.

Зі свого боку, Володимир Демчук, заступник начальника Управління – начальник відділу Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України, розповів, що упродовж минулого тижня в Україні сталося 2 надзвичайні ситуації, пов’язані з аваріями на шахтах; та було зареєстровано понад 1000 надзвичайних подій.

Він зазначив, що у ході проведення рятувальних та інших невідкладних робіт підрозділи ДСНС України врятували під час пожеж 123 особи, на водних об’єктах – 26 осіб, на туристичних маршрутах у гірській місцевості – 3 особи, та 1 особу на території шахти. Вогнеборці ліквідували 992 пожежі, під час яких запобігли знищенню полум’ям 282 будівель та 33 одиниць техніки.

Піротехнічні підрозділи ДСНС України здійснили 44 виїзди, у ході яких вилучили та знищили 406 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Петраш і Пудовкіна – ...

КОМЕНТАРІ