Ірина Сех: "У структурі уряду необхідне Міністерство з надзвичайних ситуацій"

Ірина Сех: "У структурі уряду необхідне Міністерство з надзвичайних ситуацій"

26.02.14 08:58 0 1066
В Україні є небезпека екологічних та техногенних катастроф. Треба зробити все, щоб державні органи мали законні підстави і можливості для виправлення ситуації. Тому вважаю за необхідне визнати таким, що втратив чинність закон № 5456 щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у галузі екології та природних ресурсів, зокрема на місцевому рівні. Цим законом, фактично, паралізована робота Міністерства екології та природних ресурсів, а його функції зведено нанівець, ліквідовано територіяльні органи міністерства, а їхні повноваження передано місцевим державним адміністраціям. Тому вони працювали не на збереження довкілля та екологічної безпеки, а часто виконували незаконні вказівки Адміністрації Президента.

Потрібно невідкладно відновити роботу Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Адже в Україні є загроза надзвичайних ситуацій, які можуть мати фатальні наслідки для України, а також для Европи. Це зона відчуження ЧАЕС, радіяційні відходи, паводки, шахти, підприємства хімічної промисловості. Цією галуззю має займатися Міністерство надзвичайних ситуацій для попередження і ліквідації лиха.

Вважаю, необхідно негайно передати функції координації спрямування Агентства лісових ресурсів України до Міністерства природи, як це й було до руйнації системи охорони та використання природних ресурсів, спричиненими указами президента. Зараз ця структура координується Мінагрополітики і немає певності та гарантії, що ліси України буде збережено для нащадків. Мінагрополітики має зовсім інші завдання, і це в основному використання, а не збереження лісів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: ПриватБанк бореться з ...
Наступна новина: Український гідрометцентр ...

КОМЕНТАРІ