В Рівному в МІСЬКІЙ ДИТЯЧІЙ ЛІКАРНІ ГОВОРИЛИ ПРО ГРИП

В Рівному в МІСЬКІЙ ДИТЯЧІЙ ЛІКАРНІ ГОВОРИЛИ ПРО ГРИП

26.02.14 10:47 0 732
Як повідомили в Управлінні охорони здоров?я Рівненського міськвиконкому, днями в міській дитячій лікарні Рівненської міської ради відбулася конференція на тему: «Грип, ГРВІ. Клініка. Діагностика. Профілактика. Лікування. Вакцини для профілактики грипу».

Інформацію підготувала лікар-педіатр інфекційного відділення міської дитячої лікарні Матвіїв І.Л. Основна увага акцентувалась на шляхах передачі грипу, клінічній картині захворювання та важливості щеплень проти грипу. Були названі вакцини, що дозволені для використання в Україні. Також було зауважено, що для лабораторної діагностики, в продажі з’явились швидкі тести «Citotest influenza A+B», для визначення антигенів вірусу грипу А і В в мазках, змивах, виділень з носа.

Кожен сучасний лікар – педіатр, лікар сімейної медицини та загальної практики повинен володіти всіма сучасними методами діагностики та лікування хворих, зокрема методом отоскопії та інтерпретації її результатів. В зв'язку з цим у міській дитячій лікарні у рамках "Школи педіатра" розпочато новий навчальний цикл "ЛОР лікарі – педіатрам" з метою вивчення сучасних методик діагностики та лікування ЛОР захворювань у дітей. Керівник циклу – лікар Цебрик І.В. 14.02.2014 р. відбулося перше заняття цього циклу на тему "Отоскопія у дітей". Лікарі – педіатри із великим задоволенням слухали свого колегу, розуміючи необхідність даних занять для конкурентоздатності сучасного лікаря.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ