У ЄС підтримують донорську конференцію для допомоги Україні

У ЄС підтримують донорську конференцію для допомоги Україні

26.02.14 14:36 0 695
Єврокомісар із економічних і валютних питань Оллі Рен заявив що підтримує ідею провести конференцію донорів для збирання допомоги Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, така конференція має дати змогу країнам Європейського союзу зібрати кошти на значний пакет допомоги для України.

Він нагадав, що в ЄС фінансові ресурси для такої мети перебувають переважно в розпорядженні самих країн-членів, а не Європейської комісії.

Як сказав єврокомісар, Єврокомісія, зі свого боку, теж готова надати Україні значну фінансову допомогу, як тільки там залагодиться політична ситуація і почне працювати новий уряд із участю всіх сторін.

Рен повідомив, що Єврокомісія готова надати Україні макроекономічну допомогу паралельно з програмою кредитування Міжнародного валютного фонду.

«МВФ, звичайно, розглядатиме власні рішення за своєю процедурою, тому я не говорю від імені фонду, але ми перебуваємо з МВФ у тісному контакті з цього питання», – додав єврокомісар.

Нова влада України заявляла, що країна на межі фінансової катастрофи і потребує протягом цього й наступного року до 35 мільярдів доларів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ