Тернопільський велосипедист Тарас Шевчук привіз зі Львова чотири медалі

Тернопільський велосипедист Тарас Шевчук привіз зі Львова чотири медалі

26.02.14 13:44 0 695
У Львові на критому велотреку навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства освіти України пройшов зимовий Чемпіонат України з велосипедного спорту на треку (чоловіки, жінки, юніори, юніорки, юнаки, дівчата). Учасниками змагань стали гонщики з усіх регіонів України, а також гості з Білорусі.

У командному спринті серед чоловіків тернопільський велосипедист Тарас Шевчук здобув бронзову нагороду. Як розповів тренер спортсмена Володимир Павелко, це перша «чоловіча» медаль Тараса, яку він виборов разом із двома велосипедистами з Харкова. У фінальному заїзді їм вдалося перемогти титуловану команду зі Львова, які, відповідно, стали четвертими.

А переможцями у командному спринті серед чоловіків виявились кримчани, на другому місці – збірна, в складі якої виступали представники Волинської, Харківської та Миколаївської областей.

Ще одну медаль – цього разу золоту, Тарас здобув у командній гонці серед юніорів, де виступав разом із представниками Харківської, Львівської, Вінницької областей, вигравши у фіналі в команди Донецька. Третіми були кияни, які змагалися зі спортсменами з Білорусі, що, врешті, стали четвертими.

Щодо індивідуальних результатів, то у гонці «скретч» серед юніорів Тарас Шевчук був другим. За словами Володимира Павелка, середня швидкість цієї гонки становила 47 км на годину.

Ще одну срібну медаль Тарас здобув у груповій гонці серед юніорів. Як розповів тренер спортсмена, у нього були всі шанси на перемогу, однак через падіння на фініші Тарас лише три очки програв суперникові з Києва, відтак закінчив гонку другим і став срібним призером.

Учасником Чемпіонату був ще один тернопільський велосипедист Віталій Гринів. Це був перший виступ спортсмена у віковій категорії серед чоловіків, і в результаті у груповій гонці Віталій зайняв 7 місце.

Тарас Шевчук та Віталій Гринів є вихованцями велоклубу «Золоті колеса», який діє на базі Тернопільського обласного відділення комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України, представляють обласну школу вищої спортивної майстерності, тренери Володимир Павелко та Роман Зеньо. Тарас Шевчук навчається у Тернопільській ЗОШ І-ІІІ ст. №19, а Віталій Гринів – студент Чортківського інституту підприємництва і бізнесу Тернопільського національного економічного університету.

Додамо, що Зимовий Чемпіонат України з велосипедного спорту на треку проводився за підтримки Міністерства молоді та спорту України, управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Федерації велосипедного спорту України та Львівської обласної Федерації велосипедного спорту. Головний суддя змагань: суддя національної категорії Володимир Набойщіков (м. Львів).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські важкоатлети – ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ