У Житомирській області правоохоронці затримали трьох чоловіків з наркотиками в кишенях

У Житомирській області правоохоронці затримали трьох чоловіків з наркотиками в кишенях

26.02.14 16:44 0 662
Днями у м. Новограді-Волинському правоохоронці провели цільові оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на попередження та припинення фактів незаконного обігу наркотиків у місті. Результатом роботи правоохоронців стало виявлення низки наркозлочинів.

Відтак в одному з розважальних закладів міста оперативники виявили 44-річного раніше судимого місцевого жителя, поведінка якого видалася правоохоронцям підозрілою. Слідчо-оперативна група, що прибула за викликом правоохоронців, виявила та вилучила в кишені відпочивальника згорток з подрібненою рослинною речовиною загальною вагою у 6 грамів.

Ще одного 26-річного молодика дільничний міліціонер зупинив на одній з міських вулиць. Зовнішній вигляд молодого чоловіка та його неадекватна поведінка під час спілкування з правоохоронцем насторожили останнього. Працівники слідчо-оперативної групи, що прибули на місце виклику, провели зовнішній огляд молодика та в кишені його куртки виявили та вилучили причину його нервового збудження – паперовий згорток з подрібненою рослинною масою зеленого кольору.

Майже опівночі працівники відділу Державної служби охорони разом з міліціонером патрульної служби міськвідділу на іншій вулиці райцентру виявили чоловіка, який, помітивши патрульний автомобіль, щодуху кинувся тікати. Вже за кілька метрів міліціонери його наздогнали. На доцільні запитання правоохоронців молодик відповідав неохоче і пред’являти свої документи не бажав.

Під час проведення поверхневого огляду затриманого працівники слідчо-оперативної групи виявили та вилучили у нього поліетиленовий пакет з маковою соломкою і паперовий згорток з рослинною сумішшю зеленого кольору масою 5 грамів. Зрозумівши, що відступати нікуди, чоловік заявив, що зберігав наркотичні суміші для власного вжитку.

- Усе вилучене наразі направлено на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Житомирській області, - повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка. - Нині за цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

За подібні дії чинним кримінальним законодавством передбачено покарання у вигляді штрафних санкцій, виправних робіт на строк до 2 років, піврічного арешту, обмеження або позбавлення волі строком до 3 років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області з ...
Наступна новина: Волинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ