УПЦ (МП) готова до діалогу з Київським патріархатом та УАПЦ

УПЦ (МП) готова до діалогу з Київським патріархатом та УАПЦ

26.02.14 15:25 0 688
Священний синод Української православної церкви, що в єдності з Московським патріархатом, засвідчив готовність продовжити діалог із Українською православною церквою – Київський патріархат і з Українською автокефальною православною церквою, повідомила прес-служба УПЦ (МП). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Приводом для рішення стало, зокрема, звернення Священного синоду УПЦ-КП до Української православної церкви (Московського патріархату) з приводу необхідності невідкладного подолання розділення православної церкви в Україні від 22 лютого 2014 року, мовиться в повідомленні.

У зверненнях до вірян і до державної влади Синод УПЦ (МП) наголосив, що «подолання церковних розколів в Україні має відбуватися виключно на фундаменті православного канонічного права». «Будь-які відхилення від церковних канонів є неприпустимими. Також вважаємо хибним будь-яке політичне втручання в процес подолання церковних розділень. Лікування рани розколу вимагає виважених та продуманих рішень, які не можуть прийматися поспіхом в часи суспільної напруги», – мовиться в одній із цих заяв.

«Ми ще раз засвідчуємо свою готовність до діалогу, але вважаємо можливим обговорювати це питання в спокійній атмосфері без будь-якого тиску з боку суспільно-політичних сил. Політичне втручання в процес подолання церковних розколів є неприпустимим. Відновлення єдності в українському православ’ї – це виключно церковна справа», – заявила УПЦ (МП).

22 лютого Священний синод УПЦ-КП звернувся до УПЦ (МП) з закликом «негайно розпочати діалог про об’єднання в єдину помісну православну церкву». «Від слів про необхідність об’єднання мусимо переходити до справ», – мовилося у зверненні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Болгарії пам’ятник ...

КОМЕНТАРІ