Олександр Турчинов: Співпраця з ОБСЄ надзвичайно важлива для України

Олександр Турчинов: Співпраця з ОБСЄ надзвичайно важлива для України

27.02.14 12:10 0 660
Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у середу зустрівся з делегацією ОБСЄ на чолі зі Спеціальним представником Голови ОБСЄ Тімом Гульдіманом.

Сторони обговорили шляхи врегулювання ситуації в Україні, яку О.Турчинов охарактеризував як складну з огляду на труднощі в економіці. Голова Верховної Ради зазначив, що нині єдиним легітимним органом влади є Парламент, головним завданням якого є формування Уряду народної довіри, перед яким «стоять складні задачі: припинити погіршення економічної ситуації, відновити довіру до влади та провести радикальні реформи».

У свою чергу, Спеціальний представник Голови ОБСЄ привітав зусилля нової влади, спрямовані на стабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні. За його словами, було б доцільно активізувати взаємодію влади України зі структурами ОБСЄ.

Т.Гульдіман запропонував посилити співпрацю у таких сферах, як забезпечення проведення чесних та прозорих виборів; забезпечення прав людини; дотримання прав національних меншин; неупередженість роботи ЗМІ.

«Це ті чотири сфери, в яких ОБСЄ готова надавати підтримку, якщо Українська Сторона у цьому зацікавлена», - зазначив він.

Т.Гульдіман також наголосив, що ОБСЄ підтримує демократичні перетворення в Україні, які, за його словами, сприятимуть «отриманню кредиту довіри з боку міжнародного співтовариства».

О.Турчинов зазначив, що Україна буде вдячна за допомогу, та запросив спостережну місію ОБСЄ взяти участь у спостереженні за президентськими перегонами 25 травня ц.р. Окрім того, він наголосив, що «виборча кампанія розпочалася, і для нас важливо, щоб це були демократичні, прозорі вибори, аби вперше люди побачили виборчі перегони без упередженості та фальсифікацій».

Голова Верховної Ради подякував ОБСЄ за співпрацю з Україною, зазначивши, що взаємодія з цією інституцією надзвичайно важлива для України.

Прес-служба Верховної Ради України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Небайдужих просять ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ