На Волині триває підготовка до весняно-польових робіт

На Волині триває підготовка до весняно-польових робіт

27.02.14 11:05 0 631
На Волині триває підготовка до весняно-польових робіт. Прогнозується збільшення посівних площ зернових. Наразі волинські аграрії закупляють насіння кукурудзи, цукрових буряків, ріпаку, частково сої. Про стан справ АПК розповіла заступник начальника департаменту агропромислового розвитку ОДА Людмила Петриканин в ході наради голови облради Валентина Вітра.

Вона повідомила, що усі господарі на проведення весняних польових робіт забезпечені першим підживлення озимих зернових та ріпаку, а переважна їх більшість - мінеральною поживою.

За її словами, придбання паливно-мастильних матеріалів, мінеральних добрив, захисту рослин та інших матеріалів не є проблемою при наявності власних коштів, кредитів, та інвестицій.

Людмила Петриканин розповіла, що за попередніми підрахунками аграріїв на здійснення весняно-польових робіт необхідно понад 450 млн грн.

Заступник начальника департаменту агропромислового розвитку ОДА зауважила, що до профільного департаменту надходить чимало нарікань від господарів, які через відсутність обласного бюджету не можуть отримати дотації за обласними програми підтримки АПК. Ці кошти вони могли б спрямувати на весняну посівну.

Довідково: під урожай ц.р. озимі на зерно посіяно на площі 165,8 тис. га.

Згідно з намірами аграріїв прогнозується засіяти ярими культурами в усіх категоріях господарств 277,7 тис. га, з них зерновими – 105,2 тис.га, технічними – 48,9 тис.га, в тому числі цукровими буряками не менше 20 тис. га, картоплею та овочами – 80,5 тис. га, кормовими культурами – 47,3 тис. га.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кияни та Самооборона ...

КОМЕНТАРІ