В Луцьку депутати міської ради підтримали рішення про правове врегулювання конфліктної ситуації на торговому ряду між вулицями Кравчука та Карпенка-Карого

В Луцьку депутати міської ради підтримали рішення про правове врегулювання конфліктної ситуації на торговому ряду між вулицями Кравчука та Карпенка-Карого

27.02.14 15:14 0 649
На шньому пленарному засіданні 55-ї сесії міської ради було внесено два питання щодо правового врегулювання конфліктної ситуації та захисту прав суб’єктів малого бізнесу на комунальних земельних ділянках між вулицями Кравчука та Карпенка-Карого. Доповідачем з цих питань виступив Богдан Шиба. Він зауважив, що прийнявши це рішення міська рада допоможе узаконити підприємцям їхнє майно на торгових рядах. Крім того, вони зможуть напряму співпрацювати з міською радою без будь-яких посередників.

На його переконання, таке рішення допоможе підприємцям нормально працювати.

Запитання до доповідача виникли у депутата Артура Василевського, який поцікавився переліком підприємців прописаних у рішенні. Він зауважив, що там є певні розбіжності з попередніми рішеннями.

Богдан Шиба відповів, що у цей список включені всі, хто офіційно звернувся.

Депутат Антон Сосновський зауважив, що обранці громади не можуть точно знати чи усі особи, які зазначені у рішенні, є підприємцями і не можуть бути впевнені, що потім інші люди не висловлюватимуть претензій. Крім того, він поцікавився: «чому Богдан Шиба у свою каденцію, коли був міським головою, не вирішив протистояння між підприємцями і фірмою «Скорпіон Сервіс».

У відповідь Богдан Шиба зауважив, що за час його керівництва містом, це питання намагалися вирішити, однак, не встигли, адже відбулися вибори.

Прокоментував ситуацію із рішенням і начальник юридичного відділу Олександр Рачков, який зазначив, що це питання не в компетенції міської ради, адже йдеться про державний реєстр прав власності на нерухоме майно, а торгові кіоски не можуть вважати нерухомим майном.

Крім того, він переконаний, що неможливо здійснити державну реєстрацію права власності на торгові кіоски на підставі вимог частини 3 та 4 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», адже ці об’єкти не є нерухомим майном.

Депутат Сергій Сівак закликав присутніх підтримати проект рішення і допомогти приватним підприємцям, які уже втомилися ходити по судових інстанціях.

Висловив свою точку зору щодо цього питання й міський голова Микола Романюк, який зауважив, що підтримує розвиток підприємництва у місті Луцьку, однак, все має відбуватися у межах чинного законодавства України. Приймати таке рішення – не в компетенції міської ради.

Зрештою, обговоривши всі питання, депутати підтримали запропонований проект рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ