В Луцьку депутати міської ради збільшили виплати ветеранам ОУН-УПА та сім’ям загиблих в Афганістані

В Луцьку депутати міської ради збільшили виплати ветеранам ОУН-УПА та сім’ям загиблих в Афганістані

27.02.14 15:57 0 657
На шнє пленарне засідання 55-ї сесії міської ради було внесено питання «Про встановлення розміру щомісячної виплати ветеранам ОУН-УПА». Проект рішення підготовлений департаментом соціальної політики міської ради. Його директор Лариса Боярин поінформувала присутніх, що рішенням Луцької міської ради від 29.01.2014 № 52/30 «Про внесення змін до рішення міської ради від 17.12.2010 № 2/8 «Про затвердження Комплексної міської програми соціального захисту населення на 2011-2015роки» передбачено орієнтовні обсяги фінансування, зокрема, на щомісячні соціальні виплати ветеранам ОУН-УПА. Зміни до Комплексної міської програми було внесено у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму громадян, зростанням інфляції і необхідністю підвищення рівня соціальної захищеності населення. Необхідно прийняти рішення про встановлення розміру щомісячної виплати ветеранам ОУН-УПА на рівні 300 гривень на одну особу.

Однак, Лариса Боярин зауважила, що під час розгляду цього питання на засіданні постійних комісій було запропоновано щомісячну соціальну виплату ветеранам ОУН-УПА встановити із розрахунку 500 гривень. Вона повідомила, що у такому випадку додатково у міському бюджеті передбачити більше 230 тисяч гривень.

Депутат Анатолій Пархом’юк запропонував підняти з 300 до 500 гривень щомісячну соціальну виплату сім’ям загиблих в Афганістані.

У свою чергу Ірина Констанкевич запропонувала тоді збільшити до 500 гривень виплати усім категоріям громадян, які зазначені у Комплексній міській програмі соціального захисту населення на 2011-2015 роки.

Міський голова Микола Романюк підтримав пропозицію Ірини Констанкевич, однак, запропонував додатково вивчити це питання, адже необхідно передбачити кошти на виплати у міському бюджеті, та внести його на наступну сесію міської ради.

Зрештою, депутати підтримали запропонований проект рішення та вирішили збільшити до 500 гривень щомісячну виплату ветеранам ОУН-УПА та сім’ям загиблих в Афганістані.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Чернігів: Середній розмір ...

КОМЕНТАРІ