«Стежку до творчості Лесі Українки» проклали для читачів працівники міської центральної бібліотеки для дітей м.Луцька

«Стежку до творчості Лесі Українки» проклали для читачів працівники міської центральної бібліотеки для дітей м.Луцька

27.02.14 09:24 0 696
До 143-ї річниці від дня народження Лесі Українки протягом двох днів у залах бібліотеки відбувались творчі зустрічі, виставки, мистецькі години.

Учасниками літературно-мистецької години, присвяченої інтимній ліриці Лесі Українки та її драматичній творчості, стали старшокласники ЗОШ №15. Під час заходу презентувалися нові сторінки життя і творчості великої письменниці, фільм «Кримські етюди Лесі Українки та Сергія Мержинського», уривки з творів «Лісова пісня» та «Одержима». Схвильовано вслухались присутні в рядки листів письменниці до своїх рідних та друзів, які зачитала у ролі Лесі Українки бібліотекар Вікторія Вакунець.

В імпровізованому дитячому крузі зібрали працівники бібліотеки і своїх маленьких читачів-учнів 3-А класу НВК №9. Директор бібліотеки Ніна Бочарова розповіла про дитячі роки життя письменниці. Діти читали вірші Лесі Українки та уривки з казки «Лелія», переглянули уривки з фільму «Наша Леся». До учасників заходу долучилися також учні Волинської обласної організації Українського товариства сліпих.

Побували працівники бібліотеки й у шкільних класах, де провели поетичний урок за творчістю Лесі Українки для учнів 2-В та 4-В НВК №9. Дітям розповіли про поетичне надбання видатної письменниці, прочитали уривки з казок «Казка про Велета», «Біда навчить», написаних Лесею Українкою. «Казку про Оха» виконала учениця цієї ж школи, переможниця конкурсу на краще читання віршів поетеси, Юлія Луканіна. Подивились діти і мультфільм за мотивами казки «Біда навчить». Неабиякий інтерес виявили учні до книг Лесі Українки, які презентували працівники книгозбірні.

Управління культури міської ради (723426, 720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ